Demény, a kötsög

A megfelelő névválasztás

Mielőtt mélyebben elmerülnénk a gazdinevelés rejtelmeiben, elsőként fordítsunk nagy figyelmet arra, gazdink milyen nevet választ nekünk. Sokan nem foglalkoznak ezzel kellőképpen, de a későbbi hatalmi harcokban is jelentősége lesz a nevünknek, ezért nem szabad elhanyagolnunk vagy könnyedén vennünk a kérdést.

A bejegyzésben bemutatom az én arckifejezéseimet, amelyek segítettek Gazdinak a “Demény, a kötsög” eposzi jelző megalkotásában!

425910_2966350643333_1252869794_n

Szuggeráljuk gazdit arckifejezésünkkel, szokásainkkal, kedvenc dolgainkkal vagy egyszerűen felsőbbrendű agyhullámainkkal, hogy a nekünk tetsző név mellett döntsön. Életünk végéig bánni fogjuk, ha valami mélyen megalázó név pecsételi meg a mindennapjainkat. Ilyenek pl. Vakarcs, Szutyok, Bamba…

A teljesen fantáziátlan nevek, mint Csöpi, Bukis, Morzsa, méltatlanok egy deményista kutyához, az ilyen gazdinak továbbképzés javasolt!

421077_2966348083269_53810887_n

Szóval, figyelj oda, hogy gazdád jól döntsön, minden csak rajtad múlik! Lehetsz: Hádész, Legény, Tokaj vagy Mózes, akár Macsó is!

CSAK DEMÉNY NEM! Az nyilvánvalóan foglalt. És egyedi.

282264_3503812599546_1775491229_n

A név azért fontos, mert gazdi a következő bejegyzésemben bemutatott vezényszavakat ezzel kapcsolja majd. Tehát sokat fogod hallani.

582158_3285951953166_2023957869_n

(Nálunk a parkban mindenki ismeri a Demény nevet. Nem csupán azért, mert sztár vagyok, hanem mert Gazdi folyton ezt üvöltözi. Nem értem, miért…)

Szóval, válassz nevet és ezzel pecsételd meg a Sorsodat!

Téged hogy hívnak?

 

 

 

 

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
 1. Enikő Horváth says: (előzmény @Benjamin)

  Zeus 🙂 (s-sel menőbb) mivel németjuhász, és főistenként viselkedik. Alap.

 2. Aureus says:

  Jelentem, Nomád vagyok. Két-és-majdnem-fél-éves Ír Spániel. Gazdi azt szokta mondani, hogy belőlem csak tíz van, ugyanis ennyien vagyunk/voltunk testvérek. Ír meg azért, mert mindenki le törpe szetterez. Vicces a kifejezésük, amikor megtudják az “igazi” fajtámat, mindenki nagyban bólogat, hogy igen, ismeri, ritka egy fajta. Jókat nevetünk ilyenkor Gazdival, mintha nem lenne mindegy. Amúgy lelenc gyerek a Gazdi. Én találtam egy parkban. Tesóim másokat választottak, remélem jól vannak, sajnos semmit nem tudok Róluk. 🙁

 3. Benjamin says:

  Az én nevem Benji. Alig voltam 5 hetes, amikor az első “Gazdám” kidobott az autóból egy nagyon mély árokba. Január volt, nagyon hideg, kb -15 fok és esett a hó. Reménytelenül próbáltam kijutni, de mivel nagyon kicsi voltam, ez nem sikerült. Azt gondoltam, ha sírok, valaki csak meghallja, bár erre nem sok esélyem volt, mert egy kocsiút mellett dobtak ki, ahol egy ház sincs és gyalog is ritkán járnak. Féltem, sötét volt, vizes voltam és fáztam. Egyszer csak lépteket hallottam, valaki jött. Egy fiatal srác volt, akit a kis, vékonyka hangom csalt oda. Bemászott értem és egyből a kabátjába dugott. Hazavitt. Felemelő érzés volt egy meleg lakásban lenni. Megfürdetett, megszárított és megetetett. Megmentett. Azt hittem véget ért a kálváriám, de reggel megint egy autóban találtam magam. Nagyon féltem. Elvittek egy helyre, ahol nagyon sok kutya és mindenféle állat volt. Otthagytak. Megint elhagytak. Megvizsgáltam és szurikat is kaptam. Nagyon fájt. Sok idő eltelt, amikor egyszer csak kivettek a kis ketrecemből, amiben 3 hetet töltöttem és bevittek a házba ahol mindig a szurikat kaptam. És ott volt az új Gazdim. Egyből tudtam hogy Ő az enyém. Éreztem. Mint később kiderült, a megmentőm egy nagyon jó barátja. Látott a fészbukon, lehet hogy nem így kell írni, egy egyből belém szeretett. 3 hetet várt rám és én is ő rá. Nagyon szeretem és ő is engem. Képzeld Demény, saját kanapém van, sőt az ágyában is szoktam aludni és sose zavar ki. Jó sorom van. Mindig van töpi, ha azt szeretnék enni. Egyszóval, nekem szerencsém volt, de nem tudom hogy mi lett a testvéreimmel. Remélem ők is szerető gazdihoz kerültek.

 4. Andras Esek says:

  Nálunk a kétlábú valamiért mindig Huncutnak hív. Nem zavar, mert elég gyakran kapcsolódik a nevemhez valamilyen jutalomfalat.

  Megjegyezendő, valamiért mindenki felfigyel arra, ha egy kétlábú azt ordítja a parkban, hogy Huncut, így azonnal a figyelem középpontjába kerülhetek.
  Mondjuk mostanság néha olyan alantas megszólításokkal is megzavarja a megérdemelt pihenésemet egy nagyobb séta után, hogy “Na mivan Blöki, kidőltél?” Nem hogy örülne, hogy kiviszem sétálni, két lábnak kétszer annyit kéne mozognia, mint nekünk négylábúaknak..

  Valamint volt egy PótGazdi, aki gyakran szólított Cuncinak. A név nem tetszett, de ezek után mindig megengedtem a PótGazdinak, hogy simogasson, így nem sértődött meg. Hiába no, nekünk kell figyelnünk a Gazdik lelki békéjére is.

 5. Szabó Zsú says:

  Mila vagyok….Mila Jovovic után az ötödik elemből. Én lettem az ötödik…mert a gazdimnak van 2 ember gyereke 🙂 de hívtak már Nyuszinak (amikor a fűben ugrálva lobogott a fülem…(tacskó), mostanában már csak Banya vagyok 11 éves múltam 🙂 Nekem is van gyerekem a 9-ből 1 maradt Ő Zsömi (mert olyan bamba félős néha) ha éhes vaygok Őt szoktam megkérni, hogy kunyeráljon ilyenkor mindketten kapunk…

 6. zsofka333 says:

  Mi Csocsó és Mopi néven futunk.. a Csocsó nevet rengeteg cso-csóválással szuggeráltam anyámékba… Szükségem volt egy kis névváltozásra, mivel a korábbi értelmiségi gazdám Lucky névre keresztelt, majd elegánsan kikötött a játszótér kerítéshez, majd besitteltek pár hónapra, na és ez már valahogy nem volt olyan lucky életérzés! Mopi pedig…hát mondjuk ki..egy kis csipszar volt, így mindenhová bebújt és szépen felmoppolta (magyarul felmosta) a lakás rejtett zugait, amikor megérkezett… de őt mostanában csak Pulyka néven szólítja mindenki, a bájosan házsártos terrier természete miatt… tudjátok, törpe növésű szegény, kompenzálnia kell…

 7. Ruby aki gáánéééj says:

  Az én nevem Ruby. Én választottam magamnak, mert Lánygazdi Hybridnek akart hívni, de kiszugeráltam magamnak a Rubyt. Persze azt terjeszti, hogy az ő ötlete volt és egy nemrég olvasott könyv főhősnőjéről kaptam, mert amikor meglátott, sokkal szebb voltam mint előzőleg hitte és egy ilyen gyönyörű vizslador márcsaknem szaladgálhat Hybrid névvel.. A gáánéééj jelzőt az utóbbi hetekben hallom, egyelőre nem vitatom, mert még nem tudom mit jelent.
  És engem ám nem csak a parkokban ismernek, hanem a minap olyan pizzafutár is felismert, aki még sosem látott, csak a kollégáitól hallotta, hogy van egy gáánéééj kislány, aki ha kiszabadul, esélytelen befogni a lépcsőházban. Rögvest a nevemen szólított.
  Na lépek a Lánygazdi lépére aludni.

 8. Főhercegnő says: (előzmény @Főhercegnő)

  jesszumpepi!!! Beleizgultam a dologba, Kazimir nevét csak elrontottam, pedig annyira, de annyira, szóval még egyszer lassan: Szőr Pásztói Kazimir Jagello alias Ferenc Jóska. Mentségemre ő érkezett utoljára, olyan három évvel ezelőtt, na jó, a madarak kivételével.

 9. Főhercegnő says:

  Óóó a név, az minden, én már csak tudom. Budaörsi Zsófia főhercegnő vagyok, a Gazdim a budaörsi menhelyen szeretett belém, van egy kolléganőm, ő Széchenyi Rózi, a Széchenyi utcai feleslegből pottyant hozzánk, hogy engem boldogítson. Van továbbá három macska lakótársunk is. Kinizsi Gizella Bertát a Kinizsi utcából adták át a kerítésen, Szentendrei Valéria Jolánkára a szentendrei piacon akadt rá a Gazdi és velünk él Szőr Pásztói Kazimir alias Ferenc Jóska is, érte Pásztóig ment a Gazdi, csak tudnám minek.
  Nagy vagy Demény! Várjuk a híreket!

 10. Woody says:

  Én nevem Woody. Én már csak tudom, hogy fontos a név választás. Szerintem, a gazdámnak nem sikerult. Próbáltam is napokig figyelmen kivul hagyni mikor ezen a néven hívott magához. Kénytelen voltam megadni magad. Sokat kell még tanulnom Toled Demény 🙂

 11. Mr Smith says:

  Hm…az én nevem Mr Smith…ööö…Agent Smith! De a csaladom és a barátaim Smörinek hívnak! 🙂


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább a NLCafé oldalra!