Demény, a kötsög

Balansz

Ha az utcán kóborolsz, aztán meg a gyepin ülsz, megesik, hogy nem lesz belőled tündérbogyó. Kóborlás közben harcolni kell a kajáért, a biztonságért, a jó csajokért. Sőt, a rosszakért is. Erre leszel szocializálva. Aztán választasz magadnak egy gazdit, és ő balga módon azt várja, hogy az új környezetedben kedves legyél mindenkivel, aki szembejön. Hüjeség. Csak kérdezem, te kedvelsz mindenkit, akit látsz az utcán? Hö? Akkor nekem miért kellene??? Jó, Gazdi szerint, attól, hogy ő nem kedvel valakit, még nem rohan oda hozzá ordítozva meg vicsorogva, hogy tűnjön el. De ez csak azért lehet, mert Gazdi egy p*nci. Én meg egy harcos vagyok! És őszinte, én nem rejtem béka alá a véleményemet. Kutyáék nem hazudnak, nem “viselkednek”, nem álszentek. Ha valakit utálok, azt megmorgom. Ha valaki tetszik, azt megnyalom. Ennyi. Mit kell ezen problémázni?

555218_406323239456018_1696101091_n

Az van ugyanis, hogy ma nekifutásból megmorogtam egy pulit. Sőt, iszonyú fejhangon megugattam. Ő kezdte!!! Mert szembejött. Mitóa nincsenek golyóim, az idegeim is simábbak. Már nem harcolok vérremenően minden szembejövő kannal, de vannak ősellenségeim! Általában minden kutyával jól kijövök. Mondhatni, már nem is érdekelnek. Egy darabig még izgattam magam rajtuk, de aztán rá kellett jönnöm, hogy Gazdiék sportot űznek abból, hogy mindenféle jött-mentet hazahoznak. Meg sem tudom már számolni a mancsaimon, hány fura ebzettel kellett megosztanom az ágyamat, birodalmamat. Ma már úgy jönnek be a kapunk a vadidegen kutyák, hogy nem idegesítem fel magam rajtuk, tudom, úgyis elmennek. Vagy nem. Ez a Lázár-gyerek is a nyakamon maradt. Mondjuk, kinek kellett volna ez az ugatós, harapós vénember?

IMG_2132

Max azt mondja, legalább tudom, ő mit érzett, mikor én jöttem. AZ MÁS! Én egy szupercuki, kutyazseni vagyok, mindenki boldog lehet, hogy megismer, de ezek az “ideiglenes” ebek mind olyan nyamvadtak, meg buták.

BeFunky_Privat_2012_07_08_056

Ott volt Fröccs, aki kitúrt az ágyamból. Najó, én nyaralni voltam a Nagyival, ő meg addig az ágyamban aludt! Mégis mit képzelt Gazdi??? Ez hűtlenség, nem??? Én mikor viszek haza másik gazdit, míg ő nincs otthon, hö? Végülis Fröccs cukigyerek volt, Eger mellől érkezett, az erdőben kóborolt hetekig. Kis nyüzüge, csont és bőr vizslagyerek volt, úgy ugráltak rajta a bolhák, hogy még Ivánt is le kellett fújni valami cuccal a biztonság kedvéért. Ha-ha. Nem elég, hogy hazahoz valami szerencsétlent, de még élősködők is vannak rajta. Meg nem is maradt sokáig, de Gazdi szerette. De hát kit nem szeret? Balfácán.

334175_246784688772952_722516123_o

Aztán jött Piszke PótGazdihoz, de az a falka is az enyém, tehát joggal voltam felháborodva.

DSC_0739-1

Még az elején örültem is, mert elég dögös volt a csaj, erre kiderült, hogy tökdilis. Epilepsziás volt vagy miaz. Tök betegen kóborolt, és besétált egy autómosóba, ahol rohamot kapott. Végül persze nálunk kellett kikötnie??? Miért nincs más bolond, aki hazaviszi a nyamvadt, beteg ebeket??? Hö? Piszke több gyógyszert szedett, mint egy idősek otthona. Ami jó volt, mert mindig kapott mellé sajtot, szalonnát, és abból némi nekünk is leesett. Meg labdabolond volt!

DSC_0740-1

Igazából olyanokat ugrált, mint egy szöcske, és olyankor elég szexis hosszú combja volt, de nem nyomultam rá, mert Lázár teljesen beleszeretett, úgyhogy meghagytam az öregnek a bolondlányt.

IMG_20130611_015243

Reteszről nem akarok írni. Reteszről olvastatok a facebookon. Retesz az én nyakörvemet kapta meg, amin kövér lányok bikiniben mutogatták magukat, mert bíztam benne, hogy ez segít legyőzni a betegségét…de nem segített.

IMAG0249

Az utolsó ideglenes haver Mishka volt. Hasonlított Sanyira, azért nem tudott PótGazdi neki ellenállni. Mishka egy álomeb volt, azt mondják. Bújós volt, és láb mellett sétált, és nem csinált soha semmi rosszat. Hüjeség. Szerintem csak előadta magát, hogy hamar gazdisodjon. Mindenesetre én adtam neki tippeket, hogyan legyen igazi deményista kutya.

11461_10201497351622164_705509701_n

Azóta szuper családban él és szétrágott pár dolgot, szóval nem menthetetlen a srác. Mondjuk, hetek óta csak ígérgeti, hogy eljön velünk sétálni, és sosem jön. Hahó, Mishi! Megtanítalak kakát enni! Hö?

Szóval, igen, ma mérgesen ráromboltam arra a pulira, de mindenről Gazdi tehet.

425910_2966350643333_1252869794_n

Részben a nyaraláson teljesen antiszoc lettem, mert csak Max volt meg én. Részben, attól, hogy nincsenek golyóim, még én vagyok a főnök, a zatayaúristen a parkban, és ezt rendszeresen a tudtára kell adnom a lázadóknak. Egyébként pedig annyi idegen ebbel osztottam meg az életem, a falkám és az ágyam, hogy néha én is megverhetek egyet-egyet, csak a balansz kedvéért. Hö?

 

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
 1. lédablogja says:

  Drága Demény 🙂
  nekünk 6 cicánk van otthon + 2 a munkahelyen az irodában akárcsak a gazdid mi is megsajnálunk minden kóbor állatkát – van akinek sikerül más gazdit találni van aki nálunk landol.
  Persze a legfontosabb az ivartalanítás, gyógyítás aztán jöhetnek a finomabbnál finomabb falatok 🙂 Nekünk a SetiMamusz macskánk bizalmát volt a legnehezebb megnyerni mert neki elég nehéz sorsa volt előttünk amikor átmentette magát hozzánk a két kiscicájával iszonyatosan sovány volt, akkora volt mint egy kismacska, mindenkitől rettegett mert sajnos bántották korábban. Aztán következett fél év türelem és szeretet és kb. fél év után egyszer csak felmászott az ölembe és össze vissza puszilt amúgy macska módra, szerintem ott merte elhinni szegény hogy ő most már örökre ott maradhat nálunk. Azóta eltelt 8 év és még mindig velünk van ő is és a 2 lánya is 🙂
  Egyébként nagy rajongóid vagyunk (az egész falkádnak) mindannyian a macsekokkal együtt úgyhogy írd még sokáig a blogod 🙂 mi minden este elolvassuk 🙂 puszi

 2. Toby says:

  Erre – is – mondják, hogy ösztönös a gazdi is:)


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább a NLCafé oldalra!