Demény, a kötsög

Förtelem

Figyeljetek Kétlábúak, most olyat mondok, amin néhányan talán nagyon el fogtok csodálkozni! Mi kutyák NEM VAGYUNK TÁRGYAK, hö?

(A macskák besorolásáról persze vitatkozhatunk, bár Iván nyilván kikaparná a szemem, de erről írjon ő, ha akar. Mégsem leszek macskajogi aktivista, na.)

Az is vitatható, hogy tulajdonjogot formáltok ránk, hiszen mi társak vagyunk, nem kiegészítők, de mindegy. Végülis ti mindent birtokolni akartok, ez valami fura kétlábú szokás, ezt még elviselem. De minden négylábú ebtársam nevében kikérem magamnak, hogy felelőtlenül üzletszerű kéjelgésre kényszerítsetek, majd elkótyavetyéljétek a kölykeinket vadidegeneknek. Mégis mit képzeltek ti magatokról??? Mivel jobb ez mint a zemberkereskedelem?

Néhányan úgy árulják a kölykeinket az interneten, mint a használt tárgyakat. Mégis hogy engedhetitek ezt? Vajon, milyen ember tud leírni ilyen hirdetéseket? (És nem arról beszélek, hogy egy kutya is helyesebben ír magyarul, ezen püffögjön Gazdi, ő a tanár vagy mi.)

Szemezgetek néhányat, ízlelgessétek a szavakat mint a bokor alatt a kakát. Bár, nekem még attól is elment most a kedvem.

Minden hirdetés mellé megírom ennek a kontraverzióját, hogy jobban értsétek, miről beszélek, hö? És, persze, lehet fröcsögni, hogy ez nem ugyanaz. De nekem igen, és ezeknek a kisfickóknak a képeken, nekik is tökre ugyanaz!

bulldog4

“Eladó: 6 Db Nagyón szép Francia-bulldog kiskutyák.

2 Db: Kislány,,, 4Db: Kan .

Kereskedők hívását váróm.

VS

“Eladó: 6 db nagyon szép embergyerek. 2 db kislány, 4 db kisfiú. Kereskedők hívását várom.”

extramini

Eladó egy extra mini csivava kis kan esetleg haszonállat csere is érdekel de bármien ajánlatot szivesen meghalgatok.

VS

“Eladó az öcsém, esetleg kiskutya csere is érdekel, de bármilyen ajánlatot meghallgatok.”

berni

Sűrgősen eladó befedezett 3.5 éves berni szuka bolhátlanítva oltási könyvvel és csippel rendelkezik, nagyon okos kedves szófogadó kutya!Egyszer már fialt.

VS

“Sürgősen megszabadulnék terhes feleségemtől, személyigazolvánnyal, oltásokkal rendelkezik, jól főz, szófogadó. Egyszer már szült.”

westie

Eladó 2 db hat éves kan és szuka westie kutya. A kan jól fedez, a szuka viszont már tenyésztésből kivonva.

VS

“Eladóak a szüleim. Apám még elég kanos, de anyámnak már nincs kedve.”

1szervagott

elado egy nagyon jo természetü francia bulldog szuka tüzelése hamarosan várhato 1 szer vágot szuka legutob 6 kölyke volt

VS

“Eladó a barátnőm, mert hamarosan megjön neki, és olyankor elviselhetetlen.”

chowchow

csau csau szuka kiskutyára cserélném francia bull kan kiskutyámat,a kis bull nagyon szép ,saját részre vissza tartott, fekete fehér foltos minőségi párositásból.a kis csau csau szine mindegy a lényeg hogy szuka legyen.

VS

“Elcserélném macsó, barna, jóképű és rendes pasimat, akit eddig magamnak tartogattam és szerettem, egy szőkére. Tökmindegy milyen a másik fickó, a lényeg, hogy szőke legyen.”

 

Szerintem ez förtelem. Szerintetek?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
 1. Tibor Polgár says:

  Bocsi, elírtam: kutya szaporítók! 🙂

 2. Tibor Polgár says:

  Az az igazság, hogy a normális és becsületes fajta tenyésztő, nem vadássza a párosodó kutyáit. Nem is árulja, ha kiöregedik. Nem is elleti nyakra,-főre. Bár hoz a konyhára az eladott kiskutya, vétel ára, nincs egyensúlyban a versenyek benevezése, és a folyamatos odafigyelés, és foglalkozással. Miért? Mert nem a pénz a lényeg, hanem az állat szeretete! A barátsága. Magam rottweilerekel foglalkozom. Jelenleg 14 éves az az ” öreglány”! Más, elaltatná! Én vigyázok rá, és óvom. Szerintem ez a normális. A kutya szorítókat, meg keményen büntetném! Mert manapság csak ezek hirdetnek!

 3. Kovács Henriett says:

  Valóban UNDORÍTÓ! Igazad van! Zsuzsannával is egyetértek, bár én sokkal borúsabban látom a helyzetet, főleg, amikor ilyesmivel szembesülök újra és újra 🙁 Elszomorít ez a fajta hozzáállás, és állítom, hogy az ilyen (helyesírásából kiindulva alul iskolázott) “ember” a saját anyját, gyerekét is képes lenne eladni jó üzlet reményében. Mint ahogy arról is meg vagyok győződve, hogy aki állatot gyilkol, vagy kínoz, az szemrebbenés nélkül az emberrel is meg tudná tenni… Ezért is büntetném NAGYON szigorúan! Aki emiatt fröcsög rád, és lelép, azzal tényleg nem kell foglalkoznod. Tudom, velem sem értenek egyet, mert miért foglalkozom én annyira az állatok jogaival, mikor annyi elhagyott, bántalmazott gyerek is van…. Igen, van. És iszonyatosan sajnálom is Őket. DE úgy gondolom, hogy a gyerekek jogait sokkal több ember szívén viseli, mint az állatokét, ezért utóbbiaknak van nagyobb szükségük több támogatásra.

 4. Zsuzsanna Pásztor says:

  Igen, szerintem is förtelem, totál igazad van. … már megint. Én -bár néha elbizonytalanodok- de hiszem és vallom, hogy ez megállítható, és előbb-utóbb (sajnos inkább utóbb) de lesz Magyarországon felelős állattartás. Hiszen aki nem így gondolkodik, a szaporítók és szimpla kereskedők egyre több falba ütköznek (ugyeugyeugye?), egyre több helyről kapják az ívet, csak nekünk nem szabad feladni a “harcot” ellenük. Máris erősebbek vagyunk, hogy Te is hangot adtál eme véleményednek. 🙂 hja, és ha végül e írás miatt lelécel valaki azt ne sajnáld egy percig sem!


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább a NLCafé oldalra!