Demény, a kötsög

Ingyen kutya, hö?

Most nem megyek abba bele, hogy valami szaporítótól viszel haza egy kutyát, mert azt a deményisták tökre nem csinálják. Viszont elmondom, körülbelül mennyibe kerül egy menhelyi kutyus az állatvédő szervezetenek, mielőtt a gazdijelölt hazavinné.  Mit jelent az oltva, chipezve, ivartalanítva fogadható örökbe?
Ezek csak körülbelüli összegek, és szervezetenként eltérnek. Csak miheztartásvégett. Mert tudom, hogy tök sok itt a nagyokos, aki majd jól trollkodni kezd. Na.

5.500 Ft oltásokra – sosem csak a kötelező veszettség, hanem kombinált oltás is kell. Abból pedig gyakran kettő is.

3.500 Ft chipezésre – tökre nem baj, hogy ez kötelező, de egy non-profit szervezetnek is ki kell fizetni az árát.

3.500 Ft élősködők elleni védelemre – ezt Max babéziája után nem kell megmagyaráznom, hö? Bár mi eddig is védekeztünk, mindig, meg télen is, meg mindenhogy…szóval, sajnos, nem lehet tutira menni.

250-350 Ft féreghajtásra – aki látott már izgő-mozgó kukacokat az izébe, amit a bokor alá csinálunk, az tudja, miről beszélek. Amúgy ti mikor féregtelenítettétek utoljára kutyátokat? Kellene!

és 17.000-19.000 Ft ivartalanításra. Az ivartalanítás fontosságát nem fogom újra hangoztatni. Mert ez alap.

Fotor0716132144

Ha ezt összeadjuk, arra jutunk, hogy egy egészséges kutya alap költsége 29.750 Ft és 31.850 Ft között mozog. Ezt jelenti valójában az “ingyen kutya”. És ez egy egészséges kutya, akinek nincs fülfájása, nem kell még körmöt vágni se, nemhogy ultrahangot, röntgent csinálni, vagy vérképet nézni, nincsenek sem külső, sem belső sérülései, nem alultáplált, nem vitaminhiányos, egy makkegészséges kutya, akit nem kellett fuvarozni, aki miatt nem emelték fel a telefont, és aki ebből a pénzből még nem evett egy falatot sem.

Szerintetek hány gyepmesteri telepről, utcáról érkezik ilyen makkegészséges kutya? Nekem például sokszámjegyes számlám volt a Futrinkánál, mert egy drágajó specialista doktorbácsi combcsontfejezett, meg ilyenek. Persze, én tökre megértem minden pénzt, hö?

megmegmeg

Az elmúlt két napban felhívásomra a deményisták több mint 230ezer töpörtyűrevalót gyűjtöttek össze, ami rettenetesen megható. Ez körülbelül -reálisan számolva, kajával, elszállásolással, orvosi ellátásokkal – 5-7 kutya élete. Ennyi kutyának lehet esélye a boldog gazdis életre azért, mert ti nem sajnáltatok egy doboz töpirevalót szegényektől.

A töpire gyűjtő deményista kampányt (röviden: TÖGY) jövő vasárnapig folytatom. Mert a deményisták ennél többre is hivatottak, mert mi vagyunk az uralkodó osztály, és megváltjuk a világot. Vagy valami.

futrinka_log_150x150

Futrinka Egyesület
10404089-49575251-57561000 
Megjegyzésbe írjátok be, hogy “Demény

Köszönöm! Volt kivert, sittes, sérült, mentett kutyaként köszönöm nektek, hogy segítetek bajtársaimon. Milyen érzés?

 

 

Kommentek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább a NLCafé oldalra!