Demény, a kötsög

Pedagógus módszertan

Fenyegetőzik Gazdi, hogy agyoncsap, mert durvára el vagyok kanászodva. Szerintem meg az ő idegrendszere lett csirkebél, mióta a ziskolába jár. Most szólok a kölköknek, hogy ha sokáig idegesítik Gazdit, és ezért nekem kell folyton a hátamon fetrengeni megalázkodva és sunnyogva, bemegyek és kiugatom őket a padból.

6

Merthogy Gazdi tök lestrapáltan jött haza, ami nem jó, nagyon nem jó, mert ilyenkor rosszkedvében elfelejtődik a töpörtyű, és akkor én nagyon durci vagyok ám. Meg lettem például fenyítve, hogy ne posztoljak róla mocskosságokat, mert majd a kölkök is elolvassák, és azt hiszik, nekik is szabad. Nos, nem szabad. Csak az pocskondiázhatja Gazdit, aki egy ágyban alszik vele, oda meg csakatestemenkeresztül!

29545_590509201037420_1810992920_n

Én azt hittem, a ziskolában azért vannak a kölkök, hogy okosodjanak meg szocializálódjanak. Rá kell jönnöm, hogy nem. Szerintem melegedni járnak oda, Gazdi meg egyszerű mutatványos, vagy kifütyülik vagy nem. Nem egyszerű ám ezeket a kölköket egy tanteremben tartani 45 percig, kivéve ha elalszanak. Azt mondja Gazdi, ezek nem alszanak, hanem zsizsegnek, meg mulatoznak. És ha kérdezi tőlük, mégis mitől bolondultak meg ennyire, mindig van kifogás: “hétfő van“, “péntek van“, “első óra“, “utolsó óra“, “leesett a hó“, mint egy alomnyi vakarék.

1013357_597007283720945_889353352_n

Mondtam neki, használja a jól bevált módszereit, csapja őket a földhöz, tornyosuljon feléjük, miközben azt üvöltözi: “mégismitképzelsztemagadról“? Azt mondja, ez már nálam sem működik, mert amint felállok, ugyanolyan idióta vagyok. Ki a zidióta??? Hö?

1511047_597010437053963_1304919743_n

A tanári módszertan alapjai: üvöltözés, fenyegetőzés, bünti-dolgozat, egyes, idegösszeomlás. Szerintem ezek teljesen alkalmatlanok a kölöknevelésre! Én legalábbis nagy ívben nem törődöm ezzel a műmájer kétlábú-hisztivel!

A kölkök is olyanok mint egy falkányi kutya. Feszegetik a határaikat, falkavezérségre törnek! Mondtam, morogjon rájuk, vicsorogjon, meg borzolja a szőrét…persze, ha fel is áll a szőr a hátán, akkor sem lesz olyan ijesztő mint én. Szánalmas, csökevényes test a kétlábúaké. Nem tetszik neki az ötletem. Most komolyan, hogy segítsek valakin, aki ilyen alkalmatlan az életre?

DSC_4624

Bevallom őszintén, én legjobban akkor rémülök meg, mikor Gazdi elzavar, kicsap a falkából, és azt mondja: takarodjak. Csapja ki őket is a teremből…hátha segít! Gazdi szerint az egész osztály a folyosón mulatozna, miközben ő egyedül álldogálna a tábla előtt magányos krétaporban. Teljesen kétségbe van már esve, bánatában csak egy szót motyog: láncfűrész. Nem tudom, mire gondolhat. Ti?

Végső javaslatom, ami szerintem mindent visz, hogy pisálja őket oldalba! De azzal érvel, hogy ez lányoknál nehezen kivitelezhető a kétlábúak már említett csökevényessége miatt, ráadásul bizonyára okozna némi feszültséget a tantestületben ez a radikális módszer. És még a takarítók is kergetnék a felmosóval.

1796520_600240813397592_1517290085_n

Szóval, egyetlen dolog maradt! Szórakoztassa őket, mert én is akkor pakolom ki a kukát, mikor nem velem foglalkozik. Vagy szájkosár. Vagy a láncfűrész.

1743722_599268720161468_1510054720_n (1)

Mindenesetre én utoljára figyelmeztetem a társaságot, ne kelljen bemennem a Lauderbe miattuk, mert mindenkit egyesével fogok fenékbe harapni, osztakkoraztán lesz nemulass! Hö? Persze, megvesztegethető vagyok, mint minden népvezír! Ha hoznak töpit, akkor felőlem idegesítsék Gazdit nyugodtan, még tippeket is adok a végső leszámoláshoz.

A zsír mindenek felett!

Címkék: , ,

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
 1. Lászlóné Fehér says:

  A gyerekeknek is DEMÉNYISTÁVÁ kell válniuk és a tanulás is biztos érdekesebbé válik számukra.:)

 2. Mr Smith says:

  Hajrá Gazdi, ne hagyd magad, bajnok lesz az arany-csapat! 🙂

 3. Mária Kiss says:

  Az iskolában “csak ” tanítani kéne a gyerekeket, nevelni otthon a szülőknek. Mert nevel a pedagógus is akaratlanul a jelenlétével. Nem könnyű feladat, de vedd könnyen, és néha nevess velük, rajtuk bosszankodás helyett. Nekik se könnyű, én elnézem az unokáimat, reggel ébresztik őket, rájuk tuszkolják a ruhát, jó esetben beletömnek valami reggelit, aztán elviszik őket és majdnem este van mire hazaérnek.

 4. Veronika Wágner says:

  Pedagógusnak lenni – nem egyszerű, főleg a mai elszemtelenedett gyerekek közt…persze mindig vannak kivételek.
  Biztos vagyok azonban, hogy Te mindig felvidítod és melletted kikapcsolódik. 🙂


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább a NLCafé oldalra!