Demény, a kötsög

PisziNyuszi

Jó, hát na, be kell vallanom, ebben a p*csdideregtető hidegben eszembe jutott PótGazdi egyik ideiglenes vizslája, PisziNyuszi.

DSC_0738-1

Valójában Piszke volt a neve, de mi csak PisziNyuszinak hívtuk. Nem volt egyszerű a csaj. Áh, mit beszélek? Túl egyszerű volt. Mondogattuk, hogy csak félagya van, ami tökre valószínű is, mert szerencsétlen súlyos epilepsziával küzdött.

DSC_0256-1

Dunakeszin találták, vagyis ő “adta fel magát”, besétált egy autómosóba, majd ott komoly rángógörcsöt kapott. A fajtamentés gondozásába került, így pedig PótGazdihoz. Én örültem, hogy végre egy új csaj jött a portára, de aztán be kellett látni, hogy Pisz nem az a belevaló nőci, akivel lehet mókázni. Konkrétan folyton el volt varázsolva, de tényleg! Olyan súlyos betegsége volt, hogy a specialista doki nem is értette, hogy maradhatott életben gyógyszerek nélkül, miközben kóborolt. Mert rengeteg gyógyszert kellett szednie. Nem is volt többé kérdés, hogyan került Piszi az utcára. Kinek van manapság ennyi pénze kutyagyógyszerekre? Gondolták az előző “gazdái”, szélnek eresztik, oszt’ majd lesz vele valami.

2013_03_03_227

Hát, lett. A falkámba keveredett. Hogy is mondjam, nem volt túl bonyolult a lelkivilága. Valójában esze ágában sem volt kimozdulni az ágyból, ahová PótGazdi kivéltelesen beengedte. (Engem nem sokat engedett az ágyába, de olyankor is gyorsan elzavart, mert  á l l í t ó l a g  én eleresztettem valami galambot. Én? Utálom a galambokat! Rágalom! Bezzeg Piszinek szabad volt.) Azzal magyarázkodik PótGazdi, hogy Piszire figyelni kellett a rohamok miatt, mert olyankor bele kellett dugni valamit a fenekébe. Na, ez mi, ha nem perverzió, hö??? Márpedig Piszinek aztán volt rohama…rángatózott, bepisilt…és utána hosszú ideig nem is igazán tért észhez, csak nézett ki abból a cuki fejéből. Jól van, na, szerettem Piszit, mert csinos volt a feneke. És ez szempont.

BeFunky_privat_002_jpg

Aztán telt múlt az idő, a gyógyszerek szépen beálltak, és Piszi kezdett vizslásodni! Például megtanult labdázni is! Na, mondjuk, azt én is sokáig figyeltem, mi abban a poén, hogy rohansz fel-le valami kerek cucc után, és minek viszed vissza, ha Gazdi úgyis elhajítja, de aztán rájöttem, hogy ez móka.

DSC_0249-1

PisziNyuszi tök ügyesen labdázott, majdnem annyira mint én!

Volt egy saját specialitása: Piszke tudott hoppanálni! Komolyan! Bement a bokorba, majd két perc múlva a Hajógyári másik végéről jött futva, ha jött. Hajlamos volt ugyanis bármilyen másik falkához becsatlakozni, aki neki szimpatikus volt. Nem a hűség volt az erőssége.

DSC_0302-1

Piszibe Lázár halálosan beleszerelmesedett, annyira, hogy kissé meg is rogyott az öreg fizimiskája a nagy udvarlástól…persze, hiába csapta a szelet, na, de a remény hall meg utoljára.

2013_03_03_217

Piszit egy kedves német hölgy fogadta örökbe, aki a Balaton mellé költözött, és volt másik két kutyája is. Mi vittük el őt új otthonába, persze, nem titkolt céllal, hogy mókázhassunk a Balcsiban is. PótGazdi igen sajnálta, hogy el kell Piszitől köszönnie, meg én is.

BeFunky_privat_107_jpg

Oké, hogy nem volt egy észkombájn, de nagyon szerettem. Mert jó volt a feneke. Alap.

DSC_0320-1

Azért jutott ma az eszembe, mert ez az első hó nélküle.

DSC_0706-1

Maxtól eltanulta, hogy a havat rugdosni kell neki, és akkor ő piruettezik, repül, hogy elkapja. Ma eszembe jutott, hogy vajon az új gazdája rugdossa-e neki a havat?

DSC_0740-1

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
 1. Ester Bolf says:

  Gratulalok! Egy nehez tortenetet ugy leirni, hogy ne rokkanjunk bele. Csak egy “kicsit”….koszonom!

 2. Ester Bolf says:

  Nagyon tetszett! Gratulalok. Egy nehez tortenetet ugy leirni, hogy ne rokkanjunk bele…csak egy kicsit… Csak igy tovabb. Koszonom!

 3. Lászlóné Fehér says:

  Jó volt ezt a boldog befejezésű történetet olvasni.
  Köszönöm, ez megint bearanyozta a reggelemet.
  🙂 🙂 🙂

 4. Veronika Wágner says:

  én is mindig nagyon várom az írásaidat…..megnyugtat, és örömmel tölt el – hogy vannak még ilyen jó emberek és angyalkutyák 😀

 5. Ildikó Reiter says:

  Kötelező olvasmànnyà kéne Téged tenni! 🙂

 6. Szilvia Obendorf says:

  Az utolsó mondat mellbe vágott… szerettem olvasni. Puszi Nektek!


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább a NLCafé oldalra!