Demény, a kötsög

Drasztikus deményista döntéshozatal

Gazdi rendszabályozza a kölköket a suliban –mondjuk, sikertelenül-, én meg most jól megrendszabályozok itt mindent, mert már tűrhetetlen állapotok uralkodnak. Csak meresztgetem a szemeimet a facebookon, és meg vagyok döbbenve, hogy ennyi kivert kutya van. Hát, milyen világ ez? Meddig nézitek ezt tétlenül? Ki itt a kutyaügyi biztos, aki nem végzi a dolgát, hö???

72836_596709677008247_1049684988_n

A deményista diktatúra vezíreként  saját mancsommal alkotok új törvényeket a Felelős Gazditartás érdekében. Le a gazditartási kulturálatlansággal!

 • Gazdinak lenni nemcsak jog, hanem kiváltság is! Aki nem tud hosszútávon felelősséget vállalni önmagáért se, nemhogy egy másik életért, az tartson plüssállatot! Nem úgy megy ez, hogy jajjdecukikölyök-hazaviszem, aztán meg, háborogtok, hogy ez eszik is, meg kakál, sőt k*kát eszik, fúj, meg büdös is, és összeszőrözte a pulcsimat, dehogy megyek sétálni ilyen időben…

943600_472477899507218_1870703238_n

Ha fontosabb a kényelmed egy életnél, ne akarj Gazdi lenni! Meg Ember se.

 • A kutya nem haszonállat, sem külsőleg, sem belsőleg nem fogyasztható. Aki másképp véli, az csirkefej. És tökre ne mondjátok, hogy legyek vega, mert az az igazi állatvédő, mert amíg a tofutöpi nem éri el egy vadászkutya ingerküszöbét, addig én biza húst eszem hússal. Alap.

Ellenben nem eszem embert, szóval ti sem esztek kutyát. Stimmt?

 

1016243_596101330478207_1360330055_n

 • A gazditartásért meg kellene küzdeni, na nem gazdiviadalra gondoltam, hanem a tudás megszerzésére! Csak az vihet haza kutyát, aki levizsgázik abból, mire van egy ebnek szüksége és hogyan kell vele bánni. A gyepin lévő haverok nagyrésze azért kerül oda, mert a kétlábúak képtelenek voltak megtanulni kutyául. Márpedig minden a kommunikáción múlik. Mi tökre alkalmasak vagyunk arra, hogy megértsünk titeket, és ti?

demeny_kampanyol

 

 • Vége ennek a felelőtlen, bolond világnak, hogy mindenki úgy választ kutyát, hogy a színe passzoljon a szőnyeghez! Mik vagyunk mi, kiegészítők, hö? Ezentúl nem lehet csak úgy hazavinni egy akármilyen fajtájú, jellemű ebet. Harci kutya a nagyinak? Ugyanmár! Aki olyan puhap*cs mint Gazdi, ne válasszon karakán ebet, mert úgy a fejére nő mint én. Mindenkihez van megfelelő kutya, de azt nem te döntöd el! Nem véletlenül olyan bonyolult egy rendes állatvédőtől örökbefogadni, mert ő már ismeri a kutyát, és tudja, milyen hely való neki. Hidd el, másra vágyik egy puli mint egy basset hound. Meg töpire. Arra mind vágyik.

deményista vizsla

 

 • A szaporítókat menhelyi munkára kötelezném. Vagy börtönre. Mértéktől függően. Csutakolja csak a kutyasz*rt a haverjaim után, akik az olyanok miatt kerültek dutyiba, mint ő.
  A kutya nem „termék”, a kutya barát, társ. Mit szólnál, ha téged is eladott volna az anyád, hö?

l_hu_20111110-allatkinzas-nyulketrecbe-zart-kutyak-egy3

 

 • A tenyésztők számát minimalizálnám. Szigorúan csak az lehet tenyésztője bármilyen fajtának, aki szakirányú mérnöki végzettséggel rendelkezik. Felhorkanhattok…meg fröcsöghettek. Majd, ha többé nem lesz pedigrees kutya a menhelyeken, akikről a „tenyésztője” azt se tudja, kinek adta el, többé sosem hallott róla, és nem is érdekli, mi lesz vele, majd akkor gondolom ezt újra. Legyen értéke minden kutyának, aki fajtatisztát akar, fogadjon örökbe a fajtamentéstől.

 

557395_397976323547017_1795561011_n

 

 • Kutyát csak ivartalanítva lehet tartani. Punktum. Kivéve persze a tenyésztésbe bevont, kiválasztott, orvosilag szűrt ebeket. Nem kell ennyi kutya. Tudjátok ti, hányat ölnek meg évente a gyepiken?Fotor0716132144
 • Kijelölök kutyabarát parkokat, strandokat, erdőket, ahol bárki bármikor szabadon sétálhat. Ha a kétlábúak nem akarnak egy helyen mulatozni velünk, hát ne jöjjenek oda, hö?

531_487049011383440_1922472303_n

 

 • Az állatkínzásért azonnali börtön jár. Aki állatot kínoz, az bármire képes.
 • Ja, és a lényeg! Mindenkinek kötelező lenne deményista tanok szerint élni, aki meg nem akar, az dupla töpiadót fizet. Nincs kegyelem.

@ Szi-Benedek Photography

Radikális intézkedésekre van szükség egy olyan világban, ahol a kétlábúak szívükben ennyire elkutyátlanodtak.

A kutya az ember legrégebbi barátja, ti miért nem vagytok a mi barátaink?

IMG_7645

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
 1. Zsánna says:

  “Az állatkínzásért azonnali börtön jár. Aki állatot kínoz, az bármire képes.”
  Minden szavad, de különösen ezek a sorok a nagy törvényalkotókhoz is eljuthatnának!
  Mert bizonyított, hogy aki az állatot sem becsüli, az sem önmagát, sem a többi embertársát, tehát, bármire képes, őrülten veszélye, egy időzített bomba!

  “Radikális intézkedésekre van szükség egy olyan világban, ahol a kétlábúak szívükben ennyire elkutyátlanodtak.

  A kutya az ember legrégebbi barátja, ti miért nem vagytok a mi barátaink?”

  A válasz a válasz elembertelenedő társadalmainkra!
  (sajnos, nem magyar sajátosság csak)
  Töpikirálynak egy nagy pusziii

 2. Gabriella Asztalos says: (előzmény @Zentai Beatrix)

  Teljesen egyetértek, hogy az állattartás felelősségét már általános iskolában oktatni kellene. A felelőtlen, gondatlan, és még súlyosabb dolgokat elkövetőket pedig menhelyi közmunkára kötelezése lenne igazán jó, akár a börtön mellett is.

 3. Zentai Beatrix says:

  Mindennel egyetértek. Főleg az állattartási vizsgakövetelménnyel! Mi itt Etyeken ezért tesszük meg a kezdőlépéseket, és szervezünk állatvédelmi oktatást a helyi általános iskolában…ha az iskola is úgy akarja (és miért nem akarná). Nem lehet elég korán kezdeni!

 4. Éva Milené Szocsi says:

  Megoldásban gondolkozva az egyetlen eszköz hatékony szervezetként az állatrendőrség létrehozása lenne. Az állatrendőrség eszközi és működési felételeinek biztosítása a költségvetés tételeként szerepelne. Ilyen szervezetek működését láthajuk a TV. bizonyos csatornáján, ennek megvalósítását, demonstrávcióval, petícióval kellene kikényszetíteni az állatvédőknek és a hozzájuk csatlakozó pártolóknak. Én a radikális állatvédők valaennyi erőfeszítésété teljes egészében szükségesnek tartom, noha sajnos csak cseppek a tengerben és illegitímek. Szerveződés és kitartás talán eredményt hozna.

 5. Ildikó Láposi says:

  Ami azt illeti, nem dupla töpiadót rónék ki a renitensekre! Tízszereset! vagy százszorosat!

 6. Zita Sch says:

  Fontosnak tartanám megjegyezni, hogy IVARTALANÍTÁSI AKCIÓ van több orvosnál, több településen, kukk meg (link alul):

  Akció márc. végéig!

  “IVARTALANÍTÁS ÁRAK
  Szuka kutya 10 kg-ig: . . .. 13 000.-
  Szuka 10–25 kg-ig: . . . . . .16 000.-
  Szuka 25 kg felett: . . . . . . 19 000.-
  Kan kutya 10 kg-ig: . . . . . .9500.-
  Kan 10–25 kg-ig: . . . . . . . 11 500.-
  Kan 25 kg felett: . . . . . . . .13 000.-
  Nőstény macska: . . . . . . . .9000.-
  Kandúr macska: . . . . . . . . .5000.-
  A feltüntett árak bruttó árak, az állatorvosnak kell átadni a műtét napján. Vemhes állat hozható (felár lehetséges!), tüzelő állat egyeztetés után egyes orvosoknál.

  CHIPBEÜLTETÉS ÁRA 3 500 Ft (kivéve a jelzett helyeken)”

  http://www.zoldzebra.hu/hu/news.php?extend.112

 7. Veronika Wágner says:

  Addig ameddig egy országban az emberek bizonyos csoportjait nem veszik emberszámba – mint várhatunk ha kutyákról van szó! Elfordítani a fejünket a legegyszerűbb – amit nem látunk, az nincs…Nagyon szigorú törvények kellenének és még szigorúbb büntetések, és komolyan ellenőrizni a betartásukat. Az ivartalanítást úgy tenném kötelezővé a kedvenceknél – mint a veszettség elleni oltást.
  Nagyon okos a posztod….ez olyan téma, amit nem elégszer teszünk terítékre…….

 8. Veronika Kuti says:

  Kedves Demény! Szívemből szóltál, ha az országparlamentben ilyen jellemek ülnének,én rájuk szavaznék! <3

 9. Gabriella Surányi says:

  Teljes mértékben egyetértek Veled, a szívemből szóltál. Én aztán tényleg sokszor, testközelből láttam, hogy mire képesek, némely embernek nevezett lények. Nem egy olyan FAJTATISZTA VIZSLA volt már nálam, aki úgy nézett ki, mint az első képen látható. Csodáltam már azt is, hogy egyszerűen még meg tud állni a lábán. De tudod mi a legborzasztóbb az egészben, hogy még ezek után is, amikor csont soványan, kiszáradva, támolyogva hozzánk kerülnek, még mindig hisznek nekünk és bíznak bennünk. Sokszor annak ellenére, hogy némelyiket súlyosan bántalmazták is. Egyszerűen felfoghatatlan, hogy az, aki a fogának egyetlen roppantásával megölhetne bennünket, hányszor tűri el sokszor hónapokon, éveken keresztül a bántalmazást anélkül, hogy szintén agresszióval válaszolna. “Csak” a lelke törik össze. Akinek nem volt benne része, fogalma sincs róla, micsoda érzés, amikor egy ilyen kutya ránéz, amikor először hajtja ölébe a fejét, és bújik hozzá simogatásért. Ember embertől nem kap annyi hálát, mint amennyit ezektől a kutyáktól lehet kapni! Szavakkal nem lehet leírni azokat a hálás, szeretettel teli tekinteteket.
  Bennem is felmerült már sokszor ez a kérdés, hogy tényleg ennyire nem lehet semmit tenni ez ellen? Ennek már tényleg soha nem lesz vége?
  Meddig mehet ez még így? Miért érzi magát az ember mindenek felett állónak?

 10. Szabó Zsú says:

  Teljesen jogos amit leírtál… De sajnos mint máshol, itt is előbb az emberek fejében kellene egy kis rendet teremteni, mert még mindig megvan bennünk, hogy kinek ha nekem nem…aztán az van ami miatt Te is felemelted a hangod. 😀 Nekem még mindig az a véleményem, hogy nem a chipet kellett volna kötelezővé tenni, hanem az ivartalanítást és max a rászorulóknak segíteni ebben.

 11. Ircsi says:

  Én nem fröcsögök. Minden szavaddal 100%an egyet értek. Remélem mind a közel 18ezer rajongód így gondolja. Akkor talán van esélyünk még…..


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább a NLCafé oldalra!