Demény, a kötsög

Feltétlen bizalom

“Állatorvost választani olyan mint a szerelem, csak feltétlen bizalomra épülhet. Általában a Gazdik nem járatosak annyira a kutyabetegségekben, hogy ellendiagnózist állítsanak fel, szóval, ha a doki mond valamit, akkor el kell hinni neki, hogy tényleg az a legjobb és leghumánusabb megoldás a kedvencednek. És most nem csak arról beszélek, hogy elhiszed-e a diagnózist, vagy hogy nem csak a nagyobb árrés miatt ajánlja ezt vagy azt a gyógyszert, hisz ebben az emberorvosok sem sokkal jobbak. Arról beszélek, hogy egyetlen dologban nem kételkedhetsz soha, hogy az állatorvosod tényleg szereti az állatokat. Talán most sokan felnevettek, és eszetekbe jut a régi vicc a pedagógusról és a pedofilról…sajnos, el sem hiszitek mennyi borzasztó ember hordja magán a “világlegjobbállatorvosa” címet, miközben úgy bánnak a családtagoddal, mint egy vágómarhával.

1044412_522177944498869_746696565_n

Az elmúlt években nagyon sok időt töltöttem különböző állatorvosoknál, különböző kisebb-súlyosabb betegségek miatt. Szerencsére én már megtaláltam azt, akire rábízom a falkám életét, de azt mondhatom, van tapasztalatom. Nyilván nem annyira, mint azoknak, akik a nap 24 órájában állatvédelemmel foglalkoznak, de nekik nincs idejük, alkalmuk arra, hogy felhívják a figyelmeteket: válasszatok felelősen!

5563_10200153351262034_1983508613_n

Nem csak az számít, hogy a komám komájának a komája a doki, hogy mennyire van közel a rendelő, hogy bűbájkedvesek-e, mikor bemész, nem csak az a lényeges, milyen a felszereltség, és hogy otthagyod-e a gatyádat egy-egy számla miatt…az számít, úgy néznek-e a kutyádra, macskádra, hörcsögödre, mint egy lélekre, mint valakire, aki az életed része. És ilyet találni a legnehezebb.

418449_2793178994150_658682836_n

Amíg van “állatorvos”, aki ráolt egy beteg kutyára, vagy altatás nélkül a család garázsában “ivartalanít” egy egyszerű golyólevágással, úgy hogy közben anyu-apu-kisgyerek fogja le a saját ébren lévő, nyüszítő kedvencét, amíg van olyan, aki a hirtelen elhunyt kölyökkutyát a család kertjében akarja felboncolni, amíg van olyan, aki ugyanazt a 2-3 röntgen felvételt mutogatja mindenkinek, amíg van olyan, aki csak azért vágja fel a kutya lábát, majd varrja össze, hogy aztán súlyos pénzt kérjen egy soha el nem végzett műtétért, amíg van olyan, aki nem altat az altatásnál, csak a kutyád szívébe döfi a gyógyszert, amitől kínok közt megfullad, mert egy kutyának nincs joga a méltóságteljes halálhoz sem, amíg van, akiknek ez belefér az állatorvoslásba, amíg ezek praktizálnak és köztiszteletnek örvendenek, amíg ezek a mi szeretteink szenvedésén gazdagodnak meg, addig mit várunk az átlagembertől, aki láncon tartja, moslékkal eteti a házőrzőjét vagy vízbe fojtja a nemkívánt kölyökkutyát? Mit várhatunk a világtól, ha az állatorvosban sem lehet bízni?

IMG_7654

Nem vagyunk erre elég érzékenyek, ha észre is vesszük, nem jelentjük fel az ilyen embert, nem csinálunk országos botrányt, csak keresünk egy másik orvost, akiben megbízunk. Ha észrevesszük. Ha megbízunk.

IMG_20130611_015243

Mert mi kell ahhoz, hogy a családtagom életét -még ha négy lábú is- valaki más kezébe tegyem? Feltétlen bizalom. Olyan ez, mint a szerelem. Ha szerencsés vagy, egy életen át kitart, vagy keresed az igazit, és közben könnyek hullanak.

vizslamentés

Válasszatok felelősen állatorvost, és ha egy pillanatra is felmerül bennetek a kétely, hogy nem a legjobb, leghumánusabb módon bánik a kutyáddal, lépj tovább, mert nem magadnak okozol fájdalmat, hanem annak, akiért felelősséget vállaltál, aki benned feltétel nélkül megbízik…”

– Judit –

 

Címkék: ,

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
 1. tarolina@gmail.com says:

  és figyeljetek minden jelre – mi a benyomásotok a környezetről, tisztaságról. 9 és 10 éves cicáimmmal elmenten a helyi, falusi állatorvoshoz, ahol nyaraltunk, hogy sokévente beoltassam őket (mert hüjjeség, hogy évente kell) és rendetlen volt az udvar, stb, a rendelő sem igazán tetszett, de gondoltam, ugyanmár mi történhet egy oltásnál?
  nem autózok kilómétereket, hamár ő itt van helyben.
  hát elmondom: a cicáim seperc alatt bolhásak lettek (ennyi év alatt sosem voltak!) és aztán persze a kutyát is megfertőzték…
  ami végülis szerencse volt, mert az ő fehér szőrében találtam meg aztán a bolhát.
  (mert ha valaki képes cicában bolhát találni, akkor ott rendkívül nagy a baj, ugyanis a cicák nagyon ügyesek, és sokszor csak a viselkedésükből tudható, hogy bolhásak!!)
  és teljesen egyetértek azzal, hogyan néz az állatorvos a kutyára/macskára és hogy bánik vele – ez abszolút mérvadó!
  szóval tényleg hallgassatok a megérzéseitekre és a józan eszetekre.

 2. Fejes Anikó says:

  A jó àllatorvos nevét, címét is írjátok le! Így lesz teljes a blogbejegyzés. 🙂

 3. Kata Vékony says:

  Van itt a sarkon egy rendelő. Elvileg húdenagyon. Mi mégis a szomszéd kerületbe járunk a mi Lacidoktorbácsinkhoz, mert ő a legtutibb!

 4. bea.mullerne@freemail.hu says:

  Mi – szerencsére – azonnal a világ legjobb Doktorbácsiját találtuk meg. Születésétől fogva ismeri Kokszot, hiszen ott fogadtam örökbe. A város másik végéről is hozzá járok, pedig a szomszéd utcában is van rendelő, de nem kísérletezem. Már ahogy a kutyára néz is, teljes a bizalmam. A rendelő orvosairól és asszisztenseiről csak a dícséret és hála hangján tudok szólni.
  Csak egy kis adalék: Séta közben arra jártunkban a kutyám – kiváncsi voltam és engedtem, hogy vezessen – látogatóba ment a rendelőbe. Ő is teljes bizalommal van a Doktorbácsihoz.

 5. lédablogja says:

  Eléggé rátapintott a gazdid a lényegre Demény
  Sok – sok éve vannak cicáink találkoztunk ilyen állatorvossal is olyannal is.
  Amelyik szereti az állatokat teljesen máshogy viselkedik velük látszik rajta hogy tényleg érdekli mi van vele meg van az a fajta akinek darab darab nem is értem miért lesz az olyan állatorvos … volt olyan aki lebeszélt a Szaffi cicánk örökbefogadásáról egy házaspárt mielőtt hozzánk került azt mondták nekik nem életképes ne foglalkozzanak vele…mi nem hittünk neki… hát azóta már 3 éves és él és virul … Mi is találtunk egy nagyon rendes dokit de sajnos elment abból a rendelőből ahol eddig volt úgyhogy most megint keresési fázisban vagyunk bár úgy tűnik lehet megtaláltuk az újat – sajnos egy vizsgálatból látszik hogy érdemes-e hozzájuk még egyszer elmenni vagy nem.

 6. Hegyi Zsani says:

  Mi is megtaláltuk már… 16 évvel ezelőtt ;)))


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább a NLCafé oldalra!