Demény, a kötsög

Bolond, kutyás vénlány

“Öregszem. Persze, felhördültök most, hogy a harmincnégy még semmi, és most jön a java, nyugodtan vegyek tartóstejet, de én hiszem, hogy mindenki annyi, amennyinek érzi magát. Legalább hetven vagyok.

export-9927

Ha belenézek a tükörbe, már látom, hogy semmi esetre sem lehetek már húsz. Nem csak a kissé szétcsúszott testem, a ráncok vagy az ősz hajszálak miatt (amikre egyébként szörnyen büszke vagyok, megdolgoztam értük rendesen), hanem mert valami elveszett.

281973_2030177759596_2224644_n

Kos vagyok, tudom, a horoszkóp hülyeség, de én tényleg kos vagyok, a tűzzel, hévvel, meggondolatlansággal, hogy újra és újra ugyanazokat a hibákat követem el, mégpedig merő élvezetből. Mostanában nem követek el szórakoztató hibákat, mintha kiszálltam volna ebből az őrült körforgásból, és a pálya széléről nézném, ahogy mások játszanak. Ezt ma ismertem fel, a  harmincnegyedik születésnapomon.

export-8813

Sosem rajongtam ezért a napért, vagyis mindig volt bennem valami furcsa melankólia, mert persze, éljenéljen megszülettem, köszi Anya, de a mégis miért? gyomorszorító kérdése ül a vállamon, mint egy kisördög. Nem, ez a bejegyzés sem fejti meg, hogy mi az élet értelme, és van-e neki, vagy egyáltalán kell-e, hogy legyen? Csak születésnapom van, és mindig irigyeltem az embereket, akik ilyenkor önfeledten és boldogan mulatnak.

625565_4844705841039_1228808549_n

Nem emlékszem fergeteges szülinapi bulikra (de emlékszem egy csókra Budán).  Mindig rám ült a bánat ezen a napon, már gyerekként is, és írtam. Borzalmasan sokat írtam, és borzalmasan rossz verseket. Ma is írok, de mennyi év eltelt, mennyit változott a világ, és a rímek helyett posztok születnek. Persze, borzalmasan rosszak. Van, ami nem változik.

export-9965

Ma annyi szeretetet kaptam, hogy fel sem fogható. A gyerekek a suliban énekeltek nekem, a telefonom lemerült a sok üzenettől, egy édes, őrült deményista vizslás tortát sütött, ti pedig rengetegen írtátok, hogy mennyire szerettek. És meg vagyok hatva. És köszönöm.

export-8868-3

Még nincs nyolc óra, én egy kinyúlt kockás pizsigatyában ülök a kanapén, miközben írok, és Demény az ölembe hajtja a fejét, Max pedig a lábamon fekszik. Még sosem kaptam ennyi szeretetet mint ma, de valójában ez az este is úgy telik el mint a többi. Egyedül.

417208_2896118487573_657377623_n

Régen a társaság energiája voltam, igazi partiarc, most ha egy szóval kellene jellemeznem magam, azt mondanám: antiszoc. Nem hiányzik az ereszd el a hajam mulatozás, valószínűleg boldog egyetemi éveim alatt kizüllöttem magam (Miskolc, Miskolc, sáros Miskolc, te vagy az oka mindennek…), valahogy a világ jobb, ha az ajtón kívül marad. Én és a négylábú gyerekek megbonthatatlan egységet alkotunk. Igen, ezt hívják úgy bolond, kutyás vénlány. Nem tudom, mi volt hamarabb, hogy antiszoc lettem, és minél több embert ismertem meg, annál jobban szerettem a kutyáimat, vagy fordítva. Mindenesetre így esett.

export-8795-

Nem tudom, mi lesz egy év múlva, két lábbal lesz több a szívemben…vagy néggyel, de most harmincnégy évesen be kell látnom:

Judit vagyok, bolond, kutyás vénlány.

1098531_10200453578167519_1149439714_n

Mert a kutyák legfontosabb vágya, hogy tartozzanak egy falkához. Az embereké is ennyi csak. Nekem egy huszonegyezres falkám van, és talán egyedül, kinyúlt pizsigatyában töltöm a születésnapom estéjét, de mégsem vagyok magányos, mert ti itt vagytok velem. Ha virtuálisan is, de tartozom valahová. És ezt nem lehet sem posztokkal, sem versekkel megköszönni, mást mégsem tehetek, írok, írok. És köszönöm. Köszönöm.”

                                                                                                                                                                                                                                                    – Judit –

Címkék: , ,

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
 1. bea.mullerne@freemail.hu says:

  Boldog születésnapot – így utólag is -. Ez is csak egy olyan nap, mint a többi. Sokan vagyunk egyedül, de nem magányosan. Ez a család mindig körülvesz, támogat, és naponta várja a gyönyörűen megírt blogot és képeket négylábúidról, csak azért is hogy utána még nagyobb szeretettel és tisztult lélekkel ölelhesse meg a sajátjait.
  Kétlábú másik feled is eljöhet, talán akkor, amikor a legkevésbé várod.
  Még egyszer Isten éltessen, maradj ilyen nyílt szívű EMBER, mindannyiunk szeretete árad Feléd.

 2. szemi says:

  Van, ami változik, van, ami sosem.. és ez így van jól. 🙂
  Jól írsz, és fiatal vagy, nagyon is! 🙂 és lesz ez még jobb is.. Az fontos, hogy nem magányos vagy, csak egyedül vagy.. fordítva rosszabb lenne.. ;). Bár egyedül sem, hisz ott a falkád.. 🙂

  Nagyon szeretem az írásaidat, elgondolkodtatnak, és megnevettetnek, és megríkatnak..
  Utólag is boldog születésnapot, kívánom, hogy minden álmod valóra váljon!

 3. Tünde H. says:

  Szia Judit!
  Tudod, a kutyabolondok mások, kilógnak a sorból, ezért érzed magad így. Túl nagy szíved van erre a világra, ezért is szeretünk ennyien. 😉
  Páratlan stílusban írsz, van egy szuper falkád (bocs Demény 🙂 ), több ezer ember várja nap mint nap a soraidat, még ennél is többen szeretnek, tanítasz, ami mindig is a szíved csücske volt (még a kutyát is beviheted), csodás teremtés vagy! 🙂 Erre figyelj, ezt éld, a hiányt meg a sors majd bepótolja, de szegény sorsszövők megizzadnak, mire összehoznak a méltó másik feleddel. 🙂
  Fogok én még sorba állni dedikálásra várva hozzád! Írj!! 🙂

 4. Ildikó Sturmné Stefanovics says:

  Kedves Judit! Kívánom Neked találj valakit aki kitölti azt az űrt amit érzel. Nem akarlak elkeseríteni, én 47 vagyok és pont ugyanígy érzek. Ez sajnos nem lesz jobb, csak megszokod. Nem kell mindenkinek egyen emberkének lenni. Ezt kedveljük benned ezt a melankóliára és GONDOLKODÁSRA való hajlamodat. Azt, hogy van saját véleményed és nem a reklámokból tudod meg mit KELL szeretned. Ne szomorkodj, aki szeret, így szeret, aki meg nem az nem számít…

 5. Lakjunk jól says:

  A 35-en majdnem kirúgtak a munkahelyemről – éppen nem voltam politikailag a megfelelő helyen. Ami neked a kutya, az volt nekem a munka. Persze, az is más, csak majdnem kihúzták a fogódzót a lábam alól. És de jól tették! Újra kellett programozni agyban, év végén megismertem a férjem, következő ősszel pedig feleség és hamarosan kismama lettem. Szóval a 34 az semmi:)

 6. Zsánna says:

  Kedves Judit, kívánom, a következő szülinapig váljon valóra, amiket szeretnél!
  Valamelyik fórumozó mottójaként olvastam, elnézést, a pontatlanságomért, de valahogyan így szólt: akit neked szántak, azt talicskán is utánad tolja az élet:))))

 7. Katalin Pók says:

  Szia Judit !
  Reggel nézz ki az ablakon (remélem, verőfény lesz), vontasd ki Deményt az ágyból és irány a nagyvilág …
  Habár sok minden van mögötted, de még több minden van előtted…És itt a tavasz…minden éled, illatozik…És ilyenkor még sokkal jobban kell érezned, hogy élsz és élni jó…Amit meg nagyon akarunk, az úgyis eljön. Sokszor akkor, amikor nem is számítunk rá. Addig viszont Te is öltsd fel magadra a tavaszi zsongást…és sürgősen adj töpit Deménynek, mert különben még elintézi, hogy iktassák ki ezt az évszakot.
  “Arccal a vasút felé!”
  És BOLDOG SZÜLINAPOT !!! Te Tavasz Hozó…

 8. Judit Kollár says:

  Kedves Judit! Nem vagy sem bolond, sem vénlány!! Én is antiszoc vagyok, de a blogodat nagyon szeretem!! Nagyon megható amit írtál! Írj nekünk még sokáig!! 🙂 Isten éltessen utólag is♡

 9. Alexandra Kristók says:

  Bár késve, de Nagyon Boldog Szülinapot kívánok! 🙂
  Hidd el eljön majd az a kétlábú is 😉
  Addig pedig Demény és a Többiek gondoskodnak róla, hogy soha ne érezd magad egyedül :))
  Csak néhány hónapja olvasom a blogod, de egyszerűen remek, csak így tovább! 🙂

 10. Margittay Anita says:

  Kedves Judit!

  Istenke éltessen! 🙂

 11. Viktória Lucska says:

  Nyavalyát vagy te vén 🙂 Bolond sem vagy, csak ízig-vérig kutyás. A társ meg jön majd, és imádni fog Deményestül-Maxostul-Ivánostul.
  Én is megtaláltam az enyémet, pedig engem aztán lehetetlen kétlábúak közé rángatni. Csodálatos ember és megőrül értem meg a kutyámért.

 12. Rózsa Katalin says:

  “Mások nevezzék csak gyöngeségnek az állatszeretetet, gúnyoljanak ezért – te sétálj csak nyugodtan a kutyáddal. Jó társaságban maradsz, s Isten is tudja ezt.” (Márai Sándor)
  Boldog születésnapot 🙂

 13. Szabó Zsú says:

  Szia Judit!
  Azt hittem ez egy vicces blog lesz…tévedtem, itt bőgök nem azért mert sajnállak csak mert olyan szívből szóló volt.
  Én 45 leszek 😛 nem érzem magam annyinak, igaz mellettem 26. éve van egy két lábú, bocs három, és két négy lábú.
  Azért mert melletted még nincs, ne csüggedj jön az amikor jönnie kell, mindig a legjobb időben. Mindenkinek meg van a világban a maga párja. Nem kell keresni mert az csak rosszabb…Viszont személy szerit MI Szabóék örülünk, hogy TE vagy mert van hogy feldobod a napunkat akad az ellenkezője is, mert sosem írsz hüjeségeket, sőőőőt…
  Szóval fel a fejjel az idővel MI NŐK csak jobbak leszünk mint a jó bor. Te is. 😀 Utólag is Boldog Szülinapot!
  U.i: Addig amíg 3 “reménykedő” szempár lesi minden mozdulatod van miért…:D Mert ahogy írtad is bennük sosem csalódhatunk.

 14. Ilona Lévainé says:

  Sose búsulj, jó ember vagy csak a Te jutalmad még várat magára!
  Nagyon sokan imádjuk a kis családod, természetesen Veled az élen !
  A jutalom nem fog elmaradni. A jóságos emberek is megkapják, ahogy a Te családod is ” töpi ” formájában.
  BOLDOG SZÜLINAPOT !

 15. Kardos Anikó says:

  Boldog Szülinapot Kívánunk! <3
  2x2láb +3×4 pöttyös láb

  Könnyű másnak tanácsot adni, mikor mások adtak, nekem is csak a hócipőn volt tele:)
  Kijött a könnyem, az írásod miatt, annyira hasonló a cipőnk, még a mérete is, 34! De…

 16. Éva Faragó says:

  Kedves Judit!
  Én tavaly, a 35. szülinapomon az alábbi felismerésre jutottam:

  “Női hiúságról
  20 évesen szeretnél már 25-nek kinézni,
  30 évesen szeretnél még 25-nek kinézni.

  Aztán egyszer csak ott állsz a 35. küszöbén,
  és rájössz, hogy éppen jó helyen vagy.
  Ott vagy, ahol lenned kell.”
  (Faragó Éva)

  És ami a lényeg: az elmúlt 1 év alatt óriásit változott velem a Világ! Tehát ne add fel, folytasd a megkezdett utat. És hidd el, az úton ott lesz az a bizonyos EGY, aki ma hiányzik ugyan, de holnap már fogja a kezed.
  Mi pedig, a falkád továbbra is várjuk a nevettető vagy épp könnyeket fakasztó blogbejegyzéseidet.
  Boldog születésnapot! 🙂

 17. Krisztina Dergez says:

  Kedves Judit!

  Mit számít az a huszonegyezer, mikor pont az az egy nincs, nem igaz?
  De jönni fog, az tuti. Ma már nincsenek kutyás vénlányok, a 34. betöltött év olyan ajtókat nyitogat, amikre emberlánya gondolni sem mer. Nem hiába güriztél az ösz szálakért és az elsö szarkalábakért. A jutalom ezután érkezik. Èrett, magabiztos nö, aki már nem másoknak, csakis magának akar megfelelni és kezdi kapisgálni, hogy nincsenek magasztos magyarázatok az élet értelmére vonatkozóan. Csak értelemre, megértése, megismerére való törekvés van. Persze annak, aki szabad, (és nem a házasság rabságára gondolok) Èn magam már ´reg nem vagyok az, de te még igen, választhatsz. Ès az jó, és sikerülhet, és akkor minden a helyére kerül, addig pedig van a napi rutinnal szövetelt boldogság, a Deményizmus. A huszonegyezerböl , szerinted hányan alkottunk ilyet???
  Nem tolongtok. Szóval büszke lehetsz.

  Kedves Judit, boldog születésnapot! 🙂

 18. Zsuzsanna Abonyi says:

  Kedves Judit!
  Bocs, hogy csak most – így éjfélkor – de sok-sok nagyon boldog szülinapot kívánok! Értem a problémádat, az a bizonyos cipő hasonló, csak én sokkal vénebb vagyok.A gondok ellenére Te igenis kellesz erre a világra!!!Örülünk, hogy vagy, hogy ilyen vagy! Imádom a blogodat és a négylábúidat! Ne adj fel semmit, még én se teszem, így 50 felé.
  Szurkolunk Neked és mindenféle szépet-jót kívánunk!Puszi mindegyikteknek:
  Zsuzsa és Bogica vizsla

 19. ANIKÓ BOGNÁR says:

  Szuperek vagytok, így a legjobb:) Boldog szülinapot Judit!

 20. Anna Óvári says:

  Kedves Judit! Isten éltessé a szüleidet, köszönünk Nekik Téged! (Szerintem a szülinap valami ilyesmit jelent) Szívből kívánom, hogy amit szeretnél váljon valóra, legyenek vágyaid amik miatt érdemes lesz reggel felkelni.
  Írjál nekünk, mi boldogan olvasunk!
  A töpi legyen veletek.

 21. Eszter Kolozsi-Komjáthy says:

  1 év alatt fenekestül felfordulhat a világ, ezt tapasztalatból mondom. Kíváncsi vagyok, mit írsz majd egy év múlva egy bolond kutyás pasi oldalán. Mert ők is köztünk járnak valahol. 🙂

 22. Andi Fróna says:

  Boldog szülinapot Judit! Szerintem minden megy a maga útján, és minden rendben van, még akkor is, ha mindenki talál és kritizál az életében valamit. Ha már a horoszkópnál tartunk, anyukám kos, hát nem volt egyszerű vele a bika életem- már, ha számít ez valamit. Imádom az írásaidat, a kutyáidat, mindkettőt, Demény pedig felébresztette bennem, hogy szeretnék ismét egy vizslát (már volt egy, de 7 hónaposan autóbaleset-hibáztunk, és akkor nem tudtam még egy vizslát tartani érzelmi okból, lett egy másfajta… de azóta is megbántam, a család pedig vizsla-a-lakásban-ellenes), és egyszer biztosan lesz, nem adom fel!
  Legyetek boldogok, élvezd az életet, légy olyan vidám, amilyennek a képeken tűnsz! Bár ez a posztod elszomorított kicsit, szerintem azért is írok most-először….
  Isten éltessen sokáig!

 23. Gulyás Attila says:

  Most jutottam ide hogy magamba szívjam a napi Deményista penzumot. Így a nap végén nagyon sok boldogságot kívánunk születésnapod alkalmából!

  Rozi a dogweiler és Attila

  Ui.: Köszönjük és fel a fejjel!

  Pusz

 24. Mr Smith says:

  Gazdi, Judit, Te Entitás! Ne légy tûrelmetlen, a karma mindenki számára elkerülhetetlen…
  Itt és most -lehet, hogy- Te arra vagy hivatva, hogy felkeltsd a kōzvéleményt, a deményistákat-minket, arra, hogy hogyan tartsunk kutyát/vizslát, hogyan legyünk fdelelősek.
  A Gazdim 37… Öreg néniket, bácsikat ápol, nem gyereket nevel….vizslája van, 6 éves…mármint a vizsla 🙂
  Ne szomorkodj, eljön a Te időd, és addig is remek a társasgod, remekebb, mint amit bárki kívánhatna magának! 🙂
  Nyugodtan keress, ha rossz gondolataid lennének….itt várom 🙂

 25. Moni Sz says:

  Teljesen ráismertem az életemre ahogy olvastam soraidat…szintén egyedülálló anya akinek 2 db 4 lábú szőrős gyermeke van…. és a mai világban senki nem érti meg, hogy miért is bízunk már jobban kutyáinkban mint embertársainkban……ez szemet szúr és azt éreztetik, hogy Te ezért kevesebb vagy….én meg pont lesz@rom. Engem is “a kutyás nőnek” (38 múltam) hívnak a környéken mert a 2 saját mellett MINDIG van 1 ideiglenes gazdikereső. Nem baj ha nem bort hanem sört ittam az egészségedre? 🙂

 26. Petra Peggy Mustlovecats says:

  Kedves Judit!
  Azt hiszem, tökéletesen átérzem az anti-szülinapi hangulatot, valahogy én is így vagyok vele.
  Ennek ellenére, én szeretnék neked sok boldogságot kívánni, illetve a legfontosabbat, jó egészséget!

  Üdvözlettel:
  A “macskás” (öreg) lány.

 27. mavi says:

  Buta vagy, Gazdi. Ebből is látszik, hogy még fiatal vagy. A kétlábúak okosodnak a korral, a bölcsek egészen öregek szoktak lenni. Vagy egészen gyerekek. Szóval a zélet az türelmes, és türelemmel kell várni. Negyven alatt a nő csak tinédzser, majd meglátod… 🙂 Örülj, hogy még nyitott az életed.
  A szülinapok kapcsán: pontosan értem, miről beszélsz. De nem ám az a fontos, hogy a szülinapod boldog legyen. Hanem hogy a hétköznapjaid többsége ne legyen boldogtalan. Biztosan örömmel tölt el a tudat, hogy annyi sok embert, falkásokat és falkátlanokat megnevettetsz és megríkatsz nap mint nap. És hogy jó ügyeket szolgálsz, segítesz, gondolkodtatsz. Másképp nem csinálnád. Kevesen képesek így hatni másokra. De talán azt mondod: Igen — de elcserélném mindezt arra, hogy az Egyetlen sírjon-nevessen-gondolkodjon velem. … Jó ez a deményizmus, nem csak itt az olvasóidnak… megérlel téged is, ne félj. Álmodj ma nagyon figyelmesen… Boldog születésnapot!

 28. Alexandra Kitti Németh says:

  Boldog születésnapot! 😀

  Én a százszázalékos miskolci züllés korszakában mindig megigazítom az egyenruha gallérján a vizslás kitűzőt. 3 széria pickhammert hagytam már el, de a vizslás kitűző (via Vizslamentők) akkora kincs (mást nem is nagyon tűztem fel), hogyha elhagynám a fél Egyetemvárossal ezt kerestetném.

 29. Ircsi says:

  Nagyon boldog szülinapot és köszönjük azt a sok boldog percet, amit adsz nekünk 🙂 sosem leszel egyedül, mert mi mindig itt leszünk!
  Ui: a könyvet elkezdted már???

 30. Zentai Beatrix says:

  Boldog születésnapot, Judit! Még a születésnapodon is Te adsz nekünk <3
  Há! Én a 34. születésnapomra direkt szerveztem egy nagy bulit, mert tudtam, hogy a 35.-re nem leszek képes….nem is voltam….és a 40.-re sem. Aztán 40 fölött minden év ajándék, úgyhogy a 41.-re megint szerveztem. És én ugyan még most is úgy érzem, hogy nem tudom, mi az élet értelme…de a remény hal meg utoljára. Bízva bízok….puszi a Falkának (is)!

 31. Renáta Szalai says:

  Nagyon boldog Szülinapot! 🙂
  (és Vivat ME… 😉 )

 32. Gabriella Surányi says:

  Khm, hú, nehéz erre bármit mondani. Elszorult a szívem miközben olvastam. Nekem ugyan van családom, férj, 3 gyerek (fiatal felnőttek már), 2 saját kutya + egy idi, de értem miről beszélsz. Nagyon szeretem a családomat és tudom, Ők is engem, de azt a szeretet, amit egy kutya tud adni (még ha nem is vizsla 🙂 ), azt egy ember nem tudja megadni.

  De még tényleg nagyon fiatal vagy, még bármi történhet az életedben! 🙂 Addig pedig itt van a 21 ezres falkád, akik feltétel nélkül nagyon szeretnek! 🙂 Úgy gondolom, ezt nem sokan mondhatják el magukról!

  Még egyszer nagyon-nagyon boldog születésnapot kívánok! Legyél nagyon boldog az életben!!! 🙂

 33. Viktória Horváth says:

  Boldog szülinapot kedves Judit!

 34. Ágnes Borza says:

  Isten éltessen sokáig! 🙂

  (…én is kos vagyok)

  Hatalmas ölelés Neked és sok simi a 4 lábú társaidnak

  cupppppppppp….Ági + Manóka és Sweetieke

 35. Ilona Harsányi says:

  Kívánok nagyon sok boldog szülinapot és azt hiszem, én mondhatom, hogy egy vén vizslabolond vagyok, mert hiába telnek az évek, a vizsla imádat marad…és Juditom…te még gyerek cipőben jársz és ezért az kívánom, hogy soha ennél boldogtalanabb ne légy csak mindig nagyon boldog.Örülök, hogy vagy nekünk és hogy….szóval szívvel-lélekkel….Ölelés szeretettel. 🙂

 36. Marianne Solymosi says:

  Csak így tovább sok sok boldog kutyás Szülinapot !! Jó, hogy vagy !

 37. Kerékgyártó Bálint says:

  Boldogat, Judit, még sokat. Csatlakozom az előttem szólókhoz….<3 🙂 😀

 38. Tímea Molnár says:

  Nagyon sok boldogságos szülinapot kívánok erőben, egészségben, szeretetben. Ha ezek megvannak, minden megvan 😉

 39. Irén Perényiné says:

  Boldog születésnapot! Nem olyan tragédia a 34.születésnap! Olyan jók és humorosak a blogjaid! Mindet elovasom! Sokan szeretnek és főleg a kutyusaid és az ő szeretetük tiszta és őszinte. Majd megérkezik az igazi társ is!
  Ne légy szomorú!!!!

 40. Erika Baksán says:

  Tényleg sokan vagyunk így. Én is kos vagyok, 30-as antiszoc lett a bulicsinálóból 🙂 De 3 éve nincs falkám, mert nincs vizslám. Ezért örülök a blogodnak….olyan jó látni ezt a boldog, önfeledt VIZSLÁS életet 🙂 A falka a fontos és van falkád 🙂 És annyi szeretet, amennyi egy vizslától jön………na most mondjam?! Jó éjt és boldog szülinapot!

 41. Mária Kiss says:

  Az én Judit lányom szeptemberben lesz ennyi:) Úgyhogy, ha megengeded, most egy pótmamai cuppanós puszit küldök a homlokodra rossz kedv ellen:)

 42. Zsuzsanna Storcz says:

  Sokan vagyunk így 🙂 😉


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább a NLCafé oldalra!