Demény, a kötsög

Kutya vagy gyerek?

Néhányan azt hiszik, hogy a kutyáknak kertben a helye, és az olyan kétlábúak mint Gazdi puszta perverzióból vagy szánalmas életük miatt tartanak kutyát lakásban, meg engedik ágyba ésatöbbi. A kutya gyerekpótlék, fröcsögik. Nos, ők nyilván soha, de soha, de egyáltalán nem ismerik Gazdit, aki legkevésbé sem tartozik azok közé a nők közé, akik gügyögnek minden utcán szembe jövő gyereknek. Viszont ha egy eb jön felénk, na igen. Tuti bolond.

1551550_585025161585824_98825239_n

Tudományos kutatások szerint mi, ebek egy 3 éves kétlábú kölyök szintjén éljük az életünket. Nyilván én vagyok a kivétel, hiszen szellemi nagyságom és zsenialitásom nem felfogható holmi kétlábú okosok számára. De nem vitázom, zen vagyok. Tökre.

1899950_604912546263752_1241504522_n

Most deményista szempontok alapján fogom elmagyarázni a trolloknak, hogy a kutya nem pótol gyereket, és a gyerek nem pótol kutyát. Bár vannak közös kapcsolódási pontok: sokat eszünk, mindenfélét a szánkba juttatunk a földről, amit nem kellene. Nagy kupit csinálunk, de sohasem takarítunk fel magunk után. Sokat alszunk. Ha valahová el kell jutnunk, nyilván sofőrre van szükségünk.

1901818_604952506259756_605680293_n

És az egyik legfontosabb: ha épp üvöltözöl mit nem szabad, némileg nehezen halljuk meg…

Ám, íme néhány igazán deményista érv a kutyák mellett!

A kutyád mindig örül neked, és sohasem égeted le a kutyahaverok előtt. Még puszit adni sem ciki.

A kutyád sohasem vágja a fejedhez, hogy utál. Semmit nem vág a fejedhez, nincs keze.

A kutyád könnyű motiválni némi töpörtyűvel, és mindig megeszi a vacsorát. A tiédet is.

1017414_482542728500735_641431510_n

A kutyádnak nem kell esténként matekleckét magyarázni. Nyugodtan heverhettek a kanapén meccset nézve.

A kutyád nem állítja el a rádióállomásokat a kocsiban. (Kivéve Lázárt, neki mániája.)

1044732_484708528284155_2092491419_n

A kutyád nem rajzolja tele a lakás falát zsírkrétával. Viszont összevizezi a tapétát, és összeszőrözi a lepedőt.

A kutyád sosem csórja ki a pénzt a tárcádból, hogy suttyomban cigit vegyen. Ellop viszont minden mást, amit érdekesnek talál.

386060_2332453276295_1398663371_32388546_526031800_n

A kutyád nem teszi vissza az üres tejesdobozt a hűtőbe. Inkább szétcincálja a nappali szőnyegén.

A kutyád nem rendez házi bulit, míg nem vagy otthon. Vagyis de. Neki buli az egész élet.

A kutyád mindig boldogan ül az öledbe, akármilyen öreg is legyen. És akármilyen súlyos.

hikán Erika fotója

Chikán Erika fotója

Jajj, nem kell őrjöngeni, hogy micsoda töpikáromlás egyáltalán ilyet mondani, mert nem én kezdtem. Tökre nem vagyok gyerek, és attól, hogy valaki gazdi, még nem egy szánalmas-gyerekért reszkető-vénlány ketyegő biológiai órával. Gazdinak lenni döntés, szülőnek lenni is az. Mindkettőt felelősen hozza meg az ember, máramelyik.

Szóval, a deményista egyenlet: kutya ÉS gyerek. Márakinek.

 

Címkék: , ,

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
 1. Winkler Annamária Martina says:

  Kárókatona nekem van egy kamasz fiam is és 4 éves blökink.Volt olyan ” kedves ” szomszéd gyerek aki képes volt éjjel 2-3 óra felé haverokkal egybe gyűlten a lépcsőházat végig tombolni a buli hevében és kedvéért.A kutyákról ez nem mondható el.A kutya a gazdi felelőssége,így ne okold a kutyát a tetteiért,vedd elő a
  gazdáját és kérd számon ezeket amit leírtál.Van különbség azért.

 2. Tibor Kelemen says:

  Demény! Élmény olvasni.

  Rada és Vándor

 3. Zoltán Szigetvári says:

  A helyes válasz gyerek kutyával. A felmérések szerint a kutyával felnövő gyerekek egészségesebbek és jobban szocializáltak.
  A kutyától könnyen megtanulják mit lehet egy baráttal és mit nem (nem nyomjuk ki a szemét, csak kicsit tépjük meg…). Normális hozzáállás esetén a szomszédok a gyereket(gyerekeket) és a kutyát (kutyákat) is imádják. A szomszédok meg a gyerekbe és a kutyába is bele tudnak kötni, de az ilyen szomszéd inkább egy konténer betonba kössön bele. (ismerek olyan családot, akik 9. emeleten 2 gyerekkel, 3 nagy kutyával élnek, és a szomszédok egyetlen baja, hogy a kutyák szőre hullik…)

 4. koppkopp says:

  Nem azért, de az emberek szerint az ő kakájuk hová lesz? Nem akarom őket kiábrándítani, de azért, mert vízzel leöntik a wc-n, és ők többé nem látják, attól még nem válik semmivé… Vagy a szennyvíztisztítóba kerül, ott “kezelik”, vagy a folyókba, amíg le nem bomlik… Nem tartozik a témához, tudom, csak annyira idegesítő a kutyaürülék felemlegetése annak kapcsán, hogy mennyi szeretetet tud adni egy kutya…

 5. Kósa Krisztina says:

  Viszont Demeny tudod a kettő egyutt se rossz! En szeretem a kicsiket a családba. Extra sétál, extra puszik, a kiskamasz gazdimtol aki az összes titkát nekem meséli el. A kisebb meg tok jo fej szertelen, elhagyja a nasikat azokat en betakarítom majd vágom a semmit tudó pofimat. szóval vannak ennek előnyei is. Gazdi elő van szocializalva. Bár mielőtt örök befogadtak, Gazdinak egy nagyobb kutyája volt es amikor észrevették az ismerősök hogy jön az első baba, kérdeztek: na es ha megszületik mi lesz a kutyával?! gazdi lazán : mi lenne? Gyerek megy az árvaházba, kutya marad! Nem kerdezoskodtek többet. Persze nem ment senki árvaházba, nagy kutya maradt? Hogy ne maradt volna: az o szőrebe kapaszkodva tanult meg anno a kiskamasz gazdi járni. Egyszóval : így is tok jo! Üdv ; Jackson

 6. Zsánna says:

  Töpikirály, mit gondolsz, kárókatona tudja legalább az embereket szeretni?! – kérdéses…
  Töpikirály mit gondolsz, Lakjunk jól pocija tele van? – csak üres pocival jellemző, hogy ha nem szimpi egy társaság, akkor ha már jót nem tudok, hát jól megmondom a tutit nekik.
  A lényeg, töpis a lényeg, a többi meg mások dolga:)))))

 7. Lakjunk jól says:

  Ja, és még annyi, hogy a férjes, gyerekes nők akkor maradnak udvariasak a kutyás öreglányokkal és életmódjukkal kapcsolatban, amennyiben azok is megtartják az európai normákat, ha a szemünk fényéről, a gyerekekről (vagy mondjuk a férjünkről) mondanak véleményt.

 8. Lakjunk jól says: (előzmény @Anna Óvári)

  Nem hiszem, hogy kommentben kellene megfogalmazni az életünk céljait. És mivel a vélemény szabad, ezért tartom, hogy rettenetes gondolat összehasonlítani azt az örömöt, amit egy gyerek, meg azt, amit egy kutya adhat. Igen, a gyerek kis korában bőg, aztán szétszedi a lakást, később pimasz, felnőttként pedig úgy tűnhet elfelejtett. Gyereket nem lehet idomítani. Nem nyalja a kezünket, sőt nem is dorombol, a farkát sem csóválja boldogan. Másik ember, másik véleménnyel, másik akarattal. Ez benne a szép.

 9. Anna Óvári says: (előzmény @Lakjunk jól)

  Nekem hét gyerekem van. Négy “sajáttermés”, három “másszültedeazenyém”. Van három macskám és egy vizslám akit szintén befogadtam. Soha nem jutna eszembe összehasonlítani őket. Én szerettem volna gyereket, lettek. Szerettem (-tünk) volna kutyát, macskát, madarat, nyulat lettek. Amim nincs: pénzem, autóm (na ez egy kicsit hiányzik) és pasim. De ha hazaérek van aki örül nekem, van aki szereti a sütimet, van kivel bohóckodni, veszekedni, nevetni. Az én életem erről szól. A másé másról. A tied?

 10. Rosta says:

  Hajrá Demény, vidd a Reményt! Nekem volt egy B…..m, élt panelban is, magánházban is, a lelkemben még mindig itt van és marad örökre. Gyermekem nincs, már nem is lesz, ez nem csak rajtam múlt, de ellne sosem voltam!!! Kutyusra van még esélyem “B.” mellé, akkor már “hárman” leszünk, na majd megmutatom Neked és hátha összehaverkodsz vele!

 11. Szabó Gabriella says:

  Az írás szokás szerint nagyon jó és maximálisan igazat adok Neked Demény!!!
  Nekem ugyan sosem volt gyerekem, nem is lesz, de ez választás kérdése, van viszont kutyám és macskám is mert azokat AKARTAM!!!
  Igaz nagyrészt mindkettő kint tartózkodik, de ez meg az Ő választásuk, elég nagy a kert, elférnek.

 12. Ircsi says:

  Nem süllyedek le egyesek szintjére! Nekem nagyon tetszett ez az írás IS, szokás szerint 🙂 Nekem van gyerekem meg VIZSLÁM is. Ha őrületbe kergetést nézem a gyerek utcahosszal vezet 😀 vagy nem is inkább autópályányival. Viszont mindkettő az enyém és imádok őket. Ennyi 🙂

 13. Lakjunk jól says:

  Bocs, de ez azért gáz. Egy gyerek milliószor jobb, mint egy kutya. Még viccből sem vicces másképp érvelni. Hogy miért olvasunk ilyen posztokat? Mert a NL Cafe kiteszi, gondolom pont azért, hogy legyen egy kis vita.

 14. Ildikó Sturmné Stefanovics says:

  Nem értem a dilemmát. Aki akar és szereti, tartson kutyát. Aki szeretne gyereket, legyen gyereke(i). És a kettő együtt sem zárja ki egymást. De mindenki a SAJÁT életét rendezze,ne a másokéba okoskodjon bele.(Ez kárókatonának szól). Igaz, könnyebb “más farkával verni a csalánt”, de lehet próbálkozni sajáttal is. Ne mástól irigyeld az örömöt, teremtsd meg a sajátodat.

 15. Shanalyl says:

  Szóval, aki a kertben “tartja” a kutyát, az nem is szereti? Komolyan kérdezem, az egyáltalán nem lehetséges, h a kertben alvásnak több a pozitív mint a negatív hatása arra az ebzetre?

 16. Peti Tökedli says: (előzmény @kárókatona)

  kárókatona: annyira szeretném, ha a kutyagyűlölő gyökerek egyszer kitalálnának egy saját érvet, nem csak a kutyaszarral jönnének. azt összeszedjük, ennyi. mégis hova szarjon a kutya, elárulod? a gyerek nem kergeti őrületbe a szomszédokat? jól van, nem csak kutyát, de még gyereket sem láttál közelről. te miféle álomvilágban élsz? nem hogy a szomszédokat, de pl egy jármű utasait is simán az őrületbe kergeti, visítanak, az étteremben dobálnak, asztalon ugrálnak, üvöltöznek, köpködnek, hangoskodnak. egyszerűen képtelenek nem üvöltve beszélni. és 10 kutyából 1 ha ugat, demagóg vagy és ostoba. ha utálod a kutyákat, minek járkálsz erre?

 17. He-he, de naiv vagy. Vagy szűk látókörű vagy pusztán kutyagyűlölő esetleg tapasztalatlan panellakó… Nekem van macskám, kutyám és gyerekem is. És bizton merem állítani, hogy a szomszédzavarásban messze a gyerekem viszi a pálmát. 😀 (Egész nap fel-alá rohangál, szegény alsó szomszédot sajnálom is, de hát autista és nem tudom neki megmagyarázni, hogy fiam, ne rohanj… érdekes mód ez a szomszéd egyszer sem szólt be, nem néz ránk csúnyán, míg a fölöttünk átlósan lakó, valószínűleg szintén kutyagyűlölő hölgyike nehezményezte, hogy fél10-kor vakkantani mer a fél éves kutyám, mikor az esti sétára merészelünk menni és örül és még van mit tanulnia. És mindig! felszedem a kutyakakit! És az én lakókörnyezetemben azt tapasztalom, hogy a legtöbb kutyatartó is így tesz. Az, meg hogy van széthagyott kutyagumi, nem a kutya hibája (vagy kóbor eb vagy hanyag a gazdája), szóval szerintem gondold át a hsz-ed…

  Demény, csak így tovább! Üdvözöl és gondolatban töpit küld egy deményista! 😉

 18. Gabriella Surányi says:

  Egyébként kárókatonának üzenem, hogy azért tudnék mesélni szomszédokat az őrületbe kergető gyerekekről, akik pl. vasárnap hajnalban azzal szórakoznak, hogy végig kaputelefonálják a házat, stb. Vagy arról az anyukáról, aki a parkban teszi tisztába a kisgyerekét, majd a pelenkát nemes egyszerűséggel eldobja. Én pedig kergethetem a kutyámat, aki természetesen megtalálja.
  Úgy gondolom, hogy a szülő feladata a gyereke nevelése, a gazdáé pedig a kutya nevelése.

 19. Gabriella Surányi says:

  Jól van Judit, ezt odatetted rendesen! Ismét. 🙂
  Fel nem foghatom, hogy aki nem bírja a kutyákat, az vajon minek látogatja ezeket az oldalakat? Csak azért, hogy odamondogathasson? Ezért felesleges.

 20. Veronika Wágner says:

  Ha nem szereti valaki a kutyákat – minek jár ilyen oldalakra róluk olvasni??? Tiszta jó indulatból???
  Ne is törődj vele Demény – mi is utáljuk őket 😀

 21. Vali says:

  Kutya is gyerek is. Nagy tévedésbe vagy, hogy nem kergeti őrületbe az egész nap tartó visításával az embert a szomszéd gyereke. Nem baj majd az is kinövi. Nem kutya hibája, hogy ott marad a produkció, hanem a gazdáé.
  Boldogok a lelki szegények, mert övék a mennyország.

 22. Anikó Mihályfi says: (előzmény @kárókatona)

  Én már hallottam szomszéd gyerekekről, akik az őrületbe kergették az eggyel lejjebb levő lakókat az ugrálásaikkal, mintha csordák vonultak volna az emeleten minden nap, a járda összeszarása pedig nem a kutyák hibája, (szerencsétlen hova csinálja, pláne ha messze van park) hanem a gazda hibája, aki nem szedi fel. 🙂 Sajnálom, hogy Te nem tudsz részesülni abból a hatalmas szeretetből, amit egy kutya tud adni az ember életében. 🙂

 23. Viktória Lucska says: (előzmény @kárókatona)

  Nem laktál még hiperaktív gyerek szomszédságában. Fejhangon visított és cincogott(!) felváltva, reggel héttől hajnal háromig, hétfőtől vasárnapig. Vagy fel-alá rohangált a gangon és óbégatott a cicája után. Esetleg hálószobája (másik oldalán az én nappalim) falát rugdosta. Szóval az őrületbe kergetésre vonatkozó kijelentésedet én a helyedben nagyon gyorsan átgondolnám. A járdára sz*rással már más a helyzet, de azt mifelénk a nyóckerben nem csak négylábúak szokják csinálni. Amúgy meg az a tulajdonost (mert az ilyen a legkevésbé sem gazdi) minősíti, ha nem szedi fel a kutyája után a cuccot, valószínűleg otthon sem szokta maga után lehúzni a wc-t.

 24. Eszter Riczu says: (előzmény @kárókatona)

  Kedves Kárókatona! Tapasztalatom az, hogy aki a kutyák iránt ily ellenérzésekkel viseltet, az hasonlóan viszonyul a gyerekekhez is. Kivételek erősítik a szabályt. Szóval örülök, ha te kivételnek érzed magad.:-) Én gazdi és anya is vagyok. Kutyás anyának lenni a legjobb dolog…
  Gyerek mellé kutya, kutyák..alap 🙂

 25. Kerékgyártó Bálint says:

  és én is csak mosolygok 🙂

 26. Gabriella Vass says:

  Ez most komoly, hogy valaki ilyen szánalmas módon, marhaságokkal támad? Demény! Leszarni. Alap.

 27. kárókatona says:

  Egy fontos különbség nem hangzott el: a gyerek nem kergeti az őrületbe az egész napon át tartó ugatásával a falszomszédokat, és nem szarja össze a járdát a városban…


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább a NLCafé oldalra!