Demény, a kötsög

Gazdinak lenni

Gazdi vagyok. Ez nem egyszerű van kutyám/nincs kutyám kérdés. Gazdinak lenni életforma.

export-9927

1.Nem kutyát tartok, hanem kutyával élek. Ha nem érted a különbséget, nem beszéljük ugyanazt a nyelvet.

2. Kutya a lakásban. Nem állatkínzás. Én lennék a legboldogabb, ha lenne egy kertem, de ez nem mentesítene az alól, hogy a kutyáimat családtagnak tekintsem, sétálni járjunk, kirándulni, és együtt heverjünk a kanapén. Sok lemondással jár és sok macerával? Vállaltam, és a legrosszabb napokon sem csinálnám vissza.

export-8795-

3. Vágyom én is világos, bolyhos szőnyegre, de inkább a “katalógus-lakásról” mondok le mint a kutyámról. A kutyaszőr az életem része, ahogy a tappancsnyomok is a frissen mosott padlón vagy a kutyanyál, mikor vacsorázom. Harcolok ellene, de nem takarítok egész nap. Ne gyere belejentés nélkül, vagy gyere játszós ruhában, de ne fintorogj.

export-9965

4. Sokba kerül az etetése, az orvosi ellátása? Sokba. Ezeréves tévém van és lassan veterán autóm. A kutyám egy élet, fontosabb bármilyen tulajdonnál. Más az értékrendünk?

export-8756

5. Ne szólj bele abba, hogy nevelem. Én élek vele, nem te. Neked csak egy kutya, nekem családtag, társ, az életem része. Vele együtt kell elfogadnod.

export-8813

Nem vagyok kutyatartó, Gazdi vagyok. Kutyás. És így vagyok teljes.

 

 

Címkék: ,

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
 1. Fekete Csaba says:

  Köszönöm neked, és a világ összes kutyájának!

 2. Orsi Daróczi says:

  4 kutyával élek (igaz kertes házban) Kiteszem a lábam és máris úgy nézek ki mint aki egy hetet töltött az erdőben, de engem nem érdekel. Akinek nincs kutyája nem tudja mekkora élmény.

 3. Edina Szántó says:

  Két kutyával élünk panelban,nagyon kiegyensúlyozott boldog kutyák,mert nem csak elmegyünk mellettük hanem foglalkozunk velük és rengeteg szeretetet kapnak.Együtt alszunk 🙂 tisztábbak mint némelyik ember. Családhoz is együtt megyünk, kirándulni, nyaralni,vásárolni(párommal kint zenehallgatás a kocsiban 😀 ).Szőr az van…meg porszívó is! 🙂 Délután sietünk haza hiszen várnak minket, és ha programunk lenne csak akkor miután elláttuk őket.Rengeteg lemondással jár,de az ember a családtagjáért bármit megtesz!Nélkülük nagyon üres lenne az életünk.

 4. koppkopp says:

  Nálunk alig van kutyaszőr, bibibí, viszont mindig oldalba van pisilve a szemetes. És a papírkosár tartalma is gyakran szét van terítve a szoba padlóján. De sebaj 🙂 Én már nem nagyon tudom kutya nélkül elképzelni az életet. Azért szoktunk rá a kempingezésre is, mert oda lehet kutyát vinni. Voltunk egyszer wellness hotelben, ahová nem lehetett, és fél nap múlva rájöttünk, hogy unatkozunk a kutyák nélkül…

 5. Ritka says:

  Teljes mértékben egyet értek!!!!!

  10 éves “panel”vizslánk van,befogadott kutyus ,Ő a mi második gyerekünk.
  Sokan riogattak mi lesz veled ,panelban vizsla!!!
  Kérem szépen a kertben élő kutya sem rohangál egész nap le-föl…
  Ha esik az utcára nem hajlandó kimenni,kanapén és saját “ágyban” alszik,takaróval ,mert fázós…
  Igen sokat kell takarítani,nekem szőnyegem sincs,sok pénzbe kerül a kaja,szinte a programok hozzá vannak igazítva…
  De semmiért nem cserélnék,mert amikor a munkából hazaérek Ő mindig ott ül az előszobába és engem vár….

 6. Rosta says:

  SZŐRÖSTŐL-BŐRÖSTÜL egyetértek!!!!!!!

 7. Kata Vékony says:

  3 kutya, kertes ház, a legnagyobb, a rottweiler mégis a kanapén tölti az egész napot. Így magyarázza nekem bárki, hogy nagy kutyát panelbqn tartani milyen gáz… a kutya igenis családtag. Persze olyan embert is képes szeretni, akinek csak annyi kell, hogy szót fogadjon, de szívesebben “beszélget” a gazdival.
  Nem tudom, mi lenne velem nélkülük

 8. Oláh Attila says:

  Így igaz! Mi most 1 hétig nélkülöztük, mert nem vihettük magunkkal, ahová mentünk! Majd belepusztultam!! Pedig kertben volt, egész nap rohangászhatott, játszhatott a kutyahaverjával. NAGYON HIÁNYZOTT!!

 9. Balázs Nyikon says:

  Szőr Marcipán a mi kutyink. Lakásban él kifejezetten UV ( Utcai Vegyes 🙂 ) Kanapékutya 1 éves a maga szőreivel nyálával tappancsnyomaival MINDENHOL ! De mi így szeretjük 🙂 Így lett az életünk! A véleményünk teljesen megeggyezik.
  Bár, csak halkan jegyzem meg szerintem Marcipán tud olvasni, mert egyre több Denényjegyet fedezünk fel benne 😀

 10. bea.mullerne@freemail.hu says: (előzmény @Ágnes Borza)

  Így van! Az én életem, az én lakásom, az én kutyám, az én döntésem, és akinek valami nem tetszik, sajnálattal, de nem kell ide jönni. Ha kiteszem a kutyát a hátsó kertbe, nem is látom. Ő sem nagyon szeret ott, pedig nagyon jó helye van. A kutyaházba még a lábát nem tette be, csak akkor, amikor bementem én is, aztán “röhögve” várta, amíg kimászom. Ez van, Koksz is a szobámban – és az egész lakásban – lakik.

 11. Ágnes Borza says:

  Szívemből szóltál ! Én ugyan kertes házban lakom, de a kutyik az én szobámban vannak! Igaz, hogy a feljárón ott áll 2 nagy kutyaház!…de üres!
  Nekem külön harcolnom kell a kutyáim jogaiért a volt férjemmel és a lányommal! Az exem a földszinten él , én a középsőszinten és a lányom legfelső szobában! A közlekedők, a fürdőszobák , a konyha és az étkező az közös! Az én kicsikéim max áthaladnak a közlekedőkön!…csak az én szobámban vannak! Az én nyugdíjamból etetem, nasiztatom és az orvosi ellátáshoz sem járul hozzá senki!…akkor miért gond, hogy vannak nekem ők ?…én nagyon szeretem őket! ….sok bántó megjegyzést kapok,…na de akkor kinyitom a számat és zeng Szentendre! Amig élek őket nem bánthatja senki!….még szóban sem!
  A házasságom alatt , családban is mindig magányos voltam, 25 év után váltam el és most, hogy egyedül vagyok nem vagyok magányos a két kutyám mellett! Volt egy drága kutyám a házasságom alatt, de ő kinti volt! Imádtam!…most a kertben a sírját nézem és nem felejtem el soha őt!
  Demény!…becsüld meg a Gazdimamit! 🙂

 12. szemi says:

  Megfogalmaztad a gondolataimat! 🙂

 13. Így igaz, lehet kutya nélkül élni,de minek. Nálunk is mindig minden tiszta szőr, meg ivás után tiszta víz és naná, hogy a frissen mosott ágyneműbe ugrik fel homokos saras lábbal…. de ő a családunk része. Szeretjük, imádjuk. Ennyi

 14. lédablogja says:

  Szívemből szóltál Gazdi 🙂 nálunk a cicák miatt tiszta szőr minden de legalább így nincs kibúvó a takarítás alól 🙂 A macsekok meg még rafináltabbak is mert összedolgoznak és nincs olyan dolog amit ne szereznének a lakásból meg ha akarnak.
  Nem járnak ki a lakásból de nem tűnnek boldogtalannak ők a mi családtagjaink ha kell orvosi kezelés visszük őket mind ivartalanítva van hatalmas nagy játékcsatákat vívnak 2 alvás közt egyszerűen üres lenne a ház nélkülük. Biztos több pénzünk lenne ha nem lennének de ki nevettetne meg minket még a legnehezebb napon is ha nem lennének?

 15. Szabó Zsú says:

  😀 Juditt ott a pont.
  Nagyon igazad van, ez egy élet forma. Egyszer Mi is megpróbáltunk nélküle élni mert picik voltak a gyerekek és ha valaki jött folyton ugatott. Most már tudom, hogy mert anyjuk, helyett anyjuk volt és talán jobban féltette Őket mint Mi. A gyereke nagyok és most már (12, és 7 éve) 2 kutyánk van. Mert lehet élni nélkülük de minek …:D

 16. Ferenc Bohner says:

  Igen, ez így tökéletes. Kíváncsi lennék Demény véleményére is… 🙂


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább a NLCafé oldalra!