Demény, a kötsög

Születésnapunkra

Papíron ma van Deményem születésnapja. Akinek mentett kutyája van, tudja, hogy ez a nap csak saccolt, általában az a dátum, amikor a kutya a menhelyre kerül. Szeretem ezt a napot, és örömmel tekintem Demény születésnapjának, mert nem csak ekkor került a Futrinka Egyesület gondozásába, de ekkor láttam meg először, ekkor simogattam meg először. Április 30. nem csak az ő születésnapja, de kicsit az enyém is. Azzal, hogy Demény az életembe került, alaposan felforgatott mindent, és nem csupán a kukákra gondolok, hanem az egész világomra.

DSC_5738-2

Max tett kutyássá, ő nekem az első, ráadásul Max egy nagyon jó kutya, nem hiszem, hogy valaha fogok úgy szeretni négylábút mint őt. Demény teljesen más, miatta mindent másképp gondolok a kutyás életről mint addig. Miatta lettem kutyabolond. És nem szégyellem.

export-9965

Nem volt kényelmes az érkezése. Nem fogok senkit abba a hitbe ringatni, hogy menhelyről hazavinni egy felnőtt kutyát egyszerű és problémamentes. Demény és Max gyűlölték egymást, a lakásomat némileg lebontották, a parkban mindenki velem veszekedett, mert Demény őrjöngött és mindenkihez odarombolt, és nem álltam a helyzet magaslatán. Kiborogatta a kukákat, oldalbapisilte az embereket (engem is), verekedett, üvöltött és alapvetően elrongyolta az idegeimet.

DSC_6728

Szerelmes voltam belé,  de azon a nevetséges módon, hogy nem is ismertem igazán, nem is értettem igazán, és nem volt meg köztünk a kapcsolat, az a kapcsolat. Csak éltünk egymás mellett, és kerestük a közös irányt. Hosszú és fáradtságos út volt, míg végre eljutottunk oda, ahol most vagyunk. Míg igazán megtaláltuk egymást.

DSC_6664

Tudom, hogy nem én vagyok az álomgazdi, és tudom, hogy nem ő a legjobban nevelt kutya a világon. De megtanultuk egymást, és olyan kötelék alakult ki köztünk, amiért most sokan irigyelnek. (Ha a kétlábúakkal is ennyit vesződtem volna, most talán nem Deménnyel aludnék… :-D)

export-8795-

Három éve bicegett az életembe, és azóta nagyon sokat kaptam tőle, általa. Nem csak a kutyaszőrre és az ősz hajszálakra gondolok, hanem szeretetre, mosolyra, az életre.

_KCS4172 copy

Max miatt lettem kutyás, de Demény tett Gazdivá. Három éve egy menhelyen teljesen megváltozott az élete. Újjászületett – és én is vele.

Köszönjük, hogy velünk ünnepeltek.

Címkék: ,

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
 1. Bea Lajkó says:

  Boldog szülinapot Demény!-) és még sok boldog évet együtt a gazdival!!!-)
  A mi kutykánk (Topi) is menhelyi kutya volt… önkénteskedtünk ott, az volt az első napunk, és egyből kutyával mentünk haza… ötödmagával rakták ki a kölyköket az erdőben, egyedül ő élte túl… és ő volt az is, aki gazdájának választott minket… először arról volt csak szó, hogy felerősödik, aztán gazdikeresés… de ő már megtalálta, és foggal-körömmel ragaszkodott hozzánk, és persze egy-két nap után már mi sem akartuk visszavinni-) Topival kezdődött a kutyás életünk… rengeteg kutya megfordult nálunk, mert egy kóborlót sem tudtunk magára hagyni… Topi néni 12 évig volt velünk, és mondhatom, mintakutya volt-) Lassan 11 éve már, hogy átkelt a szivárványhídon, de még mindig hiányzik… nagyon-((( majd ott találkozunk…-)

 2. Szalay Paula says:

  Átérzem mind azt amit írsz. Zserbó 4 hetesen került hozzánk, a tenyésztő ingyen osztogatta a kölyköket, mondván a válságban nem tudja értékesíteni őket. Az alomból (8 kutyus) egyedül Zserbó maradt életben, a többit vízbe fojtotta a tenyésztő. (Én az ilyet nem mondanám tenyésztőnek) 3 óránként etetés, éjjel is ez ment 6 héten keresztül. Alvajárók voltunk főleg Judit lányommal. Szidtam magam, hogy felneveltem 2 gyereket és most kezdem előlről az egészet. Az egyéb járulékos dolgokról -pisi, kaki- éppen ott ahol rájött nem is beszélek. Tomboltam, hosszú hónapokig folyamatosan herpeszem volt, bélférgem lett. Családom folyamatosan cukkolt, hogy csak nekem volt minden bajom, Judit aki a kölyökkel aludt semmi problémája nem volt. Minden porcikám tiltakozott Zserbó ellen. De a szeretetével, az a nagyfokú feltétel nélküli bizalmat amit kapok Tőle, az a minden amit a kétlábúaktól nem kap meg az ember (megértelek, hogy nincs türelmed az emberekkel, kétlábúakkal vesződni), egy szóval teljesen levett a lábamról. Már 5 éve velünk él. Ott tartok, hogy hiányzik ha nincs velem, napközben gondolok Rá, sokszor el is szégyellem magam, hogy Zserbóra van amikor többet gondolok mint a gyerekeimre. Boldog vagyok, így lett kerek az életünk VELE. Sok boldogságot, örömet kívánok Neked, Nektek

 3. Bánát Mohai Erzsébet says:

  “Nem szomorú ez az írás, de mégis folynak a könnyeim…” Nagyon jó Titeket olvasni!

  Boldog születésnapot, hosszú közös életet Nektek!

  Nagyszerű ember vagy “Gazdi,” sokan tanulhatnának Tőled!

 4. szemi says:

  Boldog szuletésnapot mindkettotoknek! ♥
  Puszi Demény és Max fejére is.. na jó, Ivánéra is.. 😀

 5. Ági Pintér says:

  Drága Demény és Gazdi (és persze Max és Iván)!
  Isten éltessen benneteket nagyon nagyon sokáig!!!
  Imádjuk olvasni a blogot és állandóan várjuk az új képeket és bejegyzéseket! Nagyon köszönjük, hogy vagytok nekünk!!!

 6. Kata Solti says:

  Még nagyon sok boldog szülinapot kívánok Nektek! 🙂

 7. bea.mullerne@freemail.hu says:

  Boldog szülinapot Mindkettőtöknek! Koksz anyukáját mentették, így az ő – 2009. április 26-i – szülinapját tudjuk. Ő vizsla-labi mix, bolondos, kajla, nagyszívű kutya. Az életünk már csak együtt képzelhető el.
  Kívánom, hogy még sok-sok sírásra-nevetésre késztető blogot írjatok, mindnyájunk épülésére. Töpiben gazdag boldog életet kívánok Mindnyájatoknak.

 8. Mr Smith says:

  Hosszú közös életet Nektek! 🙂
  Mindenkinek csak ajánlani tudlak Titeket, a sok mosoly, vicc mellett ott az igazi értek!
  Nagyszerű ember vagy Gazdi, sokan tanulhatnának Tőled!
  ….Demény, Te padig a legnagyobb, leghatalmasabb diktátor vagy, akit valaha ismertem!!!:-(

 9. Magdi Waltner says:

  Isten éltessen Benneteket! <3
  Nekem is ma van a születésnapom, a legszebbek egyike, mert ma örökbe fogadom Brady fiamat a vérspánielt. Ezentúl mindig együtt ünnepelhetem vele a szülinapunkat!
  Minden szépet és jót Nektek!

 10. lédablogja says:

  Boldog Közös Szülinapot Demény és Judit gazdi 🙂
  még írjatok nekünk sokáig
  puszil titeket
  Maffia, Cicilla, Mázli, Hapci, Szaffi és Mamusz Settenke macskák a ti lelkes rajongóitok

 11. Katalin Kissné Burján says:

  Mi köszönjük, hogy megríkattok, megnevettettek, hogy minden nap van valami új! Kívánunk Nektek még sok sok együtt töltött évet, sok millió töpit, még több vérdeményistát, magunknak meg sok keser-édes mókás posztot!!! <3

 12. Kira Salty says:

  Boldog születésnapot a Családotoknak,hiszen ma mindannyiotoknak “együtt” születésnapja van! 😀

 13. Rosta says:

  Amikor Deményt olvasom “embernek” érzem magam, amikor a Gazdit “kutyának”, azt sem tudom már hány lábon állok… :-), de mindig megnyugszik a lelkem a soroktól!

 14. Monika Nemeth says:

  Könnybelábadt a szemem, mert teljesen értem és érzem a mondanivalódat. Az eredménybe mindig invesztálni kell, nem adnak semmit ingyen. De meg van a jutalma, és ti már eljutottatok odáig. Még sok együtt töltött boldog éveket kívánok, és el fog jönni az is, ami még az életedből hiányzik! Demény, vigyázz a gazdira, értékes ember!! 🙂 És nagy töpitortát kívánok! 🙂

 15. Veronika Wágner says:

  Olyan nagy szerencse, hogy így megtaláltátok egymást. Jó látni és olvasni azt a harmóniát ami köztetek van….persze nem mindig megy simán, de az élet már csak ilyen.
  Kívánok Nektek sok boldog együtt töltött gazdis évet.
  Boldog születésnapot Demény <3

 16. Szabó Zsú says:

  Nagyon Boldog Szülinapot “Nektek”. 😀 :*
  Nem szomorú ez az írás, de mégis folynak a könnyeim…Én már csak ilyen bőgős vén p..sa vagyok. De jó Titeket olvasni. 😀


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább a NLCafé oldalra!