Demény, a kötsög

Horror állatkert

Kigugliztam, mi az a zállatkert, mert még sosem voltam olyanban. Állítólag nem engednek be…hogyhogy? Állat vagyok, vagy mi a szöszöm…

“Az állatkertek olyan intézmények, amelyekben a különféle, elsősorban vad állatokat tartanak fogságban, és mutatnak be a közönségnek. Ma már a legtöbb állatkert szerepet vállal különböző természetvédelmi programokban is. Nagyon fontos feladatuk a kihalófélben lévő vagy veszélyeztetett fajok fogságban nevelése és szaporítása, illetve lehetőség szerint visszaengedése a természetbe. A legtöbb állatkert fontos szerepet tölt be a fiatalok környezettudatosságra nevelésében is.”

Kicsit összezavarodtam, pedig szellemi képességeim igencsak ritkán hagynak cserben, de borzalmas képeket találtam, amik nem igazán illenek ehhez a nemes célokat megfogalmazó szöveghez, és élénken emlékszem még a múltkori zsiráfos történetre, Mariusra…

Gazdi rajong a tigrisekért, nyilván ezért vörös Ivánom is, mikor meglátta ezt a képet, teljesen kiakadt. Ez egy állatkerti fotó.

1389264381791.jpg-620x349

Indonézi legnagyobb állatkertjében nem környezettudatosságra nevelés folyik, hanem állatkínzás. Az ottani haverjaimnak nincs orvosi ellátása, és szinte semmi töpit se nem kapnak. Az egyik zsiráf, a 30 éves Kliwon azért halt meg, mert csak a ketrecébe dobált szemetet ette, a gyomrából 18 kilónyi műanyagot vettek ki…18 kiló, az töpiből is sok…

20

Nemrégiben egy bengáli tigris halt meg, mert nem kezelték a szájában lévő sérülést, ami elfertőződött. Nem tudott rágni, ezért éhen halt. Mennyi idő alatt hal éhen egy tigris, és senki észre sem veszi?

RzhZUtnyjitzDIt-556x313-noPad

Mit műveltek ti, Kétlábúak?

article-2529589-19C1795A00000578-272_964x749 article-2529589-1A4C745F00000578-532_964x755 17 16 14 9

Egyszer, mi, állatok fellázadunk ellenetek, és felzabáljuk az összes gonosz csirkefejet mint a töpörtyűt…

Addig írjátok alá ezt a petíciót, ami a Surabaya állatkert bezárását követeli, írjátok alá, és terjesszétek a deményisták közt, akik még hiszik, hogy nem a kétlábú a világ ura, és hogy nekünk, állatoknak is van lelkünk.

Vagyis inkább: nekünk, állatoknak van lelkünk.

A petíciót itt találjátok!

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Cinkapanka says:

    Korábban sajnos már olvastam róla, hogy mi megy ott. Hihetetlen, hogy a mai világban ilyen még előfordulhat.

  2. Nóra Németh says:

    A szívem szakad meg a képek láttán:( Aláírtam a petíciót, erőteljesen reménykedek, hogy lesz hatása az emberek véleményformálásának.


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább a NLCafé oldalra!