Demény, a kötsög

DePizés

A májusi pikniket elmosta az eső. Nyilván nem fogok egész nap a sárban dagonyázni. És ha leesik egy töpi? A sárból vegyem ki???

1662128_604447692976904_1165540418_n

Nagylelkűen úgy döntöttem, átteszem máskorra az I. Deményista Pikniket (röviden: DePi), ahol frissen sül a töpi, meg bográcsban a húúús, és eb haverjaimmal mulatozunk, miközben ti kétlábúak örömmel és hálásan szolgáltok minket.

Ne gondoljátok, hogy nincs jobb dolgom, mint ezt szervezni. Meg folyton lesni a kívánságotokat, meg intézkedni, de annyira alkalmatlanok vagytok az önállóságra, hogy az csak na. Szóval, most itt jól megírom a részleteket, mert kissé unom már, hogy nélkülem nem vagytok képesek mindenre jól felkészülni.

@ Szi-Benedek Photography

@ Szi-Benedek Photography

Tehát 2014. június 22-én, most vasárnap lesz az I. DePi, a Pákozd-Sukorói Arborétum és Erdészeti Erdei Iskolában (Helyszín elérhetősége, GPS koordináta: 47.224398, 18.580312). Mivel ez egy arborétum, igen nagy szó, hogy nyílt kutyás napot tartanak, nyilván be kellett vetni minden diktátori nagyszerűségemet az ügy érdekében. Ti meg hálálkodhattok töpivel, alap. Például azt is elintéztem, hogy ezen a napon féláron lehet belépőt venni, és nem kell hisztizni a belépő miatt, nem az én zsebembe megy (felnőtt: 500 Ft, gyermek: 200 Ft, családi: 2 felnőtt és két 14 éven aluli gyermek: 1.000 Ft). Az arborétumnak nyilván sok költsége van miattunk, kaszálnak, tisztítják a víztározó-tavacskát, biztosítanak mosdót, lesz büfé, ésatöbbi.

Tarnok_6370-2

Íme, a részletes program, mert nem csak úgy ott vagyunk, oszt mulatunk. Egy vezérnek szoros napirendje van ám.

9.00-10.00 Belépés az arborétum területére (nyilván bármikor lehet érkezni, de ki az, aki nem akarja velem tölteni az egész napot?)

10.30-11.00 Deményisták Találkozási Pontja

11.00-13.00 Séta Deménnyel az arborétum területén

13.00-14.00 Ebéd, a helyszínen egyénileg (büfé rendelkezésre áll)

14.00-14.30 Vadászkutya bemutató

14.30-15.00 Demény a vadászkutya (nyilván nem kell röhögni, egyértelműen azt fogom bemutatni, hogy nem minden vizsla alkalmas vadászatra)

15.00-15.30 Engedelmességi bemutató (előadó: Pirka Ildikó a Dog Plusz Kutyaiskola vezetője)

17.00 Az arborétum területének elhagyása

export-6261

Természetesen a buli lényege a buli. Szóval, egész nap mókázni, rohangálni, enni fogunk. Kaját hozzatok, de azért lesz büfé is. Persze, úgy készüljetek, hogy engem is nektek kell etetni, meg a falkámat is, mert mi mindig nagyon éhesek vagyunk. Főleg Gazdi, de ő tökdagadt, szóval nem gáz, ha nem eszik.

export-6465-2

Teljesen alap, hogy ezen az eseményen ott lesz a két egyesület, amelyik megmentette annó becses életemet, az ASKA és a Futrinka. Lehet majd őket támogatni, mindketten nagyon örülnek, ha visztek egy-egy doboz konzervet, használt nyakörvet, pórázt, meg ilyenek. Természetesen nem kötelező adományozni, de tökdeményista! És egy fagyi ára is sokat számít, de hát ti ezt nagyon jól tudjátok már!

Véssétek eszetekbe:

• Dokinéni is ott lesz, de nem tanácsadás céljából, hanem hogy mulasson, azért, ha valakinek gondja van, elsősegélyt tud nyújtani.

• a területen rengeteg a kullancs, így fokozott védelem szükséges! Ha nyakörvet használtok, most legyen mellette csepp is, ha cseppet, legyen plussz nyakörv, tényleg borzalmasan sok a kullancs! Kétlábúak is védekezzenek, fújják be magukat szukuval vagy mivel!

• szükséges, hogy mindenki hozzon magával: kakazacskót, pórázt, oltási könyvet

• csak és kizárólag minden oltással rendelkező, nem tüzelő és nem verekedős kutyával lehet a rendezvényen részt venni, ezt gondolom, mondani sem kell, de ne rontsuk el egymás mókáját azzal, hogy olyan ebbel érkezünk, aki legyilkol mindenkit. Leszenk kistestű, nagytestű ebek, legyünk egymásra tekintettel!

export-9771

És végül, de nem utolsó sorban. Nagyon nagy a deményisták tábora. Sokan akarnak ezen a kiemelkedő fontossággal bíró, történelmi eseményen részt venni, de nem mindenkinek van kocsija. Legyetek annyira deményisták és környezettudatosak, hogy akinek még van hely az autójában, felvesz magához plussz lábakat! Az esemény facebook oldalán lehet szervezkedni!

1506612_592465357508471_558529763_n

Mindenkit szeretettel látunk, legyen kutyás, kutyátlan, kiskutyás, nagykutyás, a lényeg, hogy ne zavarja a tömeg. Feltehetően rengetegen leszünk, ha nem, nyilván soha többé nem szervezek semmit, jó lenne, ha jól éreznénk magunkat. A terület meseszép, van játszótér, az ebeknek kis tavacska pancsolni, vannak tűzrakó helyek, szóval minden esélyünk megvan egy nagyszerű napra. Meg hát ott leszek én is, már ezért megéri.

NA, KI JÖN???

 

Címkék: , ,

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Mr Smith says:

    Mégjóhogy! Ott a helyem! 😉


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább a NLCafé oldalra!