Demény, a kötsög

Névnapi kérés

Névnapom van. Nem hiszem, hogy ezek fontos napok az ember életében, nem vagyok egy ünneplős típus. Ma főleg nincs okom rá. Viszont harmincadika van. A nap, mikor Demény az életembe lépett, pontosan három éve és három hónapja, harmincadikán.

export-8813

Vannak ostoba számítások a kutyaévekre, én nem szoktam ezzel foglalkozni. Én 34 éves vagyok, ő 5, Max pedig 8. Számít ez? Számít hány éves valaki, mikor azt mondják, “daganatos”? Max az én szememben még kölyök. Még látom, ahogy a babapocakjával felém rohan, ahogy szétrágja a fotel karfáját, ahogy Anyukámnak bemutatkozik és a konyhába pisil. Még látom, ahogy egy lavórban alszik, egy lavórban, amiből ma már inni szokott. Nekem ő örökre kölyök marad, teljesen mindegy mit jelent kutyaévekben a 8, és teljesen mindegy, mit mond majd a következő vizsgálat, mennyire komoly az a daganat. Nekem ő az a kölyök, aki gazdává tett, az első kutyám. Nem tudok rá úgy gondolni, hogy rákos.

export-9927

Valaki azt tanácsolta ma, írjam ki magamból, amit érzek. Nem érzek semmit. Megpróbálok hinni a 30% esélyben, hogy ez csak tévedés, hogy a vizsgálat eredménye nem megbízható. És hiszek Ancsában, az orvosunkban, akit úgy szeretünk mint a falkánk tagját, akire nyugodt szívvel bízom mindannyiunk életét. Még akkor is, ha most szívesen lemondana erről a stresszről, amit az jelent, hogy 26 ezer ember lesi minden mozdulatát. Tudom, mennyire imádja Maxot, nincs bennem kétely, hogy a legjobb kezekben van. Mi van bennem? Semmi. Ma semmi.

export_original-8956_small

Ma van a névnapom, és nem ünnepeltem, mert sosem szoktam. Pedig szeretem a nevem. Magos Juditnak hívnak, és abban a korban nőttem fel, mikor ez a név még jelentett valamit. Volt az egyetemen vizsgám, amin azért mentem át, mert úgy hívnak, mint a többszörös európa-bajnok asztaliteniszezőt. És sajnáltam, hogy nem vagyunk rokonok, és nem ismerem őt.

IMG_20140730_093021

Ma van a névnapom, és az ő névnapja is. És nem csupán druszák, de névrokonok vagyunk. És ismerem is már, kicsit. A deményista közösség tagja az a Magos Judit, aki volt az év magyar sportolója, aki rajong a kutyákért, aki megtisztelt azzal, hogy felajánlotta az egyik ping-pong ütőjét jótékony célra.

IMAG5192

Ma van a névnapunk, és arra kérlek benneteket, hogy juttassátok el ezt a blogbejegyzést minél több embernek. Szeretném, ha elérnénk egy olyan fórumra, ahol igazán megbecsülik a magyar sporttörténelem ereklyéjét, és olyan felajánlást kaphatunk érte, ami valóban anyagi támogatás lehet a rászoruló kutyáknak. Mert nekem sokat jelent, és nem szívesen válok meg tőle… De biztosan segítene egy daganatos, súlyosan beteg kutyán. Mert Max nem az. Nem lehet az…

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
 1. Szalay Paula says:

  Kedves Judit! Nagy ünneplést mi se rendezünk, nálunk a lányommal vagytok druszák 🙂 sírva olvastam írásodat. Remélünk, és bízunk benne, hogy MAX lábacskája meggyógyul. Mindig érzékeny voltam ha sebesült, elhagyott állatot láttam, de mióta Zserbó -ennek már 5 éve- velünk él még érzékenyebb vagyok az állatokkal kapcsolatos sérülésekre, bántódásukra. Egy állat a szeretetben megváltozik, pozitív energiát vesz át a környezetéből. Erre kell vigyázni nagyon, hogy ezt megőrizd. Tudod, ők mindent megéreznek. Egy jó példa, most ideiglenes vagy végleges gazdiai leszünk Feri papának. Úgy kaptuk meg őt, hogy nehezen barátkozó, egy hideg, rideg természetű kutya. Mi az igazság? Szombaton lesz 2 hete, hogy nálunk van, egy cicánál 100x bújósabb, nem tudja, hogy járjon a kedvedbe, egyszerűen egy tündér, aki persze időnként kisördög. 🙂 Mi tette ezt a változást? Valószínű az a szeretet ami körül veszi. Ugyan ez kell most MAX-nak is még jobban és nem lesz semmi baj! Csak ne érezze Rajtad, hogy feszült vagy, mert akkor Ő is aggódni kezd. Minden jót és én mint volt Annafrankos Boldog Névnapot 🙂

 2. Eva Schwarcz says:

  Legyszives ne add fel. Elkepzelni sem tudod mennyi ember van veled minden nap. Sokan nem szolnak es megis ezerrel melletted allnak es veled vannak. Ne azokkal foglalkozz akik nem Erik meg. Nezd a rakas tobbit akik sorban allnak es lelkesen,oriasi szetetettel olvassak a bejegyzeseidet.fel a fejjel! Ittvagyunk! Veled vagyunk! Minden itelet nelkul. Csak szeretettel a szeretetert.

 3. Ormai Betty says:

  Szia Judit!
  Csak egy ötlet: http://www.kutyaegeszseg.hu/k9-immunity
  Nem használtam, nem ismerem a hatását, csak itt láttam a neten, hátha segíthet…
  Jobbulást!
  És kitartás!
  Betty

 4. bea.mullerne@freemail.hu says:

  Boldog névnapot Judit! Bőgve írom a sorokat, de nem szabad bőgni, mert így elveszenek a pozitív erők.
  Most már csak arra szabad összpontosítani, hogy Max meggyógyuljon, és meg is fog gyógyulni! 26000 ember és a hozzájuk tartozó négylábúak egyesített akarata nem is hozhat más eredményt!!

 5. Orsós-Reichert Mónika says:

  Lehet, hogy kígyót, békát fogsz rám mondani, de tapasztalatból tudom, hogy ez a lágy részi szarkóma nem játék…Egy éve vitte el egy barátnőm rottweilerét, neki a fején egy ütéstől kezdődött és 2 hónap alatt lement az orr üregébe, nem lehetett mit tenni…Tegnap este óta nem hagy nyugodni, hogy ne mondjam el, nem tudálékoskodás miatt, vagy okoskodásból, ha egy picit is tovább terjed a lábán ez a daganat, el kell gondolkodni, azon, hogy talán egészségesen élhetne tovább teljes életet ha ….de csak ha valóban nincs rá más gyógymód…3 lába maradna….Ez most brutálisnak tűnhet, de nem szabad a homokba dugni a fejet és csak azt hajtogatni, hogy úgyis meg fog gyógyulni. Sok kommentben olvastam és ez nem ennyiből áll…A szomszédunk, fiatal ember, 2 éve kerekeken gurul, túlélte, meggyógyult, nem sajnálja, hogy 2 lábát kellett adnia az életéért. Talán nekem ezért is természetes elfogadni ezt, mert naponta találkozom vele. Biztos, hogy te és az orvosod is minden lehetséges gyógymódot átbeszéltek, de sokszor ez is egy gyógymód és nem tragédia és világvége…Amit írtam nem tűnik biztatásnak, pedig valahol mégis az…

 6. lédablogja says:

  Drága Judit

  igazad van nem szabad úgy gondolni Maxra, hogy daganatos – soha nem szabad feladni – én végigcsináltam ezt a saját anyámmal, és cicával is, így pontosan értem és érzem amit te is érezhetsz. Minden együtt töltött nap egy áldás egy ajándék. Meg fog gyógyulni és azon kívül hogy egy nagyon jó dokinéni vigyáz rá – a te szereteted is ott van ami többet ér mint minden gyógyszer. Mamuszt 3 éve műtötték azt mondta a doki nem is érdemes megcsinálni a szövettant mert biztos úgyis pozitív lesz az eredmény és hogy majd valószínűleg előjön még neki – nem jött minden nap akármilyen zsúfolt is megölelem és megköszönöm a Fennvalónak, hogy öregesen kicsit már süketen de ott van velünk. Maffia évek óta hormonproblémákkal küzd idén tavasszal végre sikerült egy olyan dokit találni aki tényleg megtalálta hogy mi a baja azóta gyógyszert kell szednie és ez így is marad élet végéig – mostmár jól van imádom a nagy kandúr fejét mindent megtennék hogy még sokáig velünk legyen ráadásul olyan mint egy tépőzár onnantól kezdve hogy hazamegyek folyamatosan rajtam csüng persze hogy imádja az ember amikor ő is annyi szeretetet ad. Cicilla mivel hősszúszőrű cica és náluk ez állítólag valami fajtából adódó nyavalya vesebeteg van hogy évekig semmi baja aztán egyszer csak előjön neki, soha nem lehetne udvarra is kiengedhető cica mert akkor nem venném észre ha baj van és nem tudnánk lépni időben ő kifejezetten csak a lakásban élhet. De vigyázunk rá és amikor majd megőrül annyira hízeleg nekem meg veregeti a mancsával a férjem vállát két lábra állva hogy foglalkozzon már vele akkor látom hogy boldog cica és hálás azért hogy törődünk vele. Egyikkel sem egyszerű, mindegyik más a 6 cicánkból, de egyiket sem adnám oda semmiért. Ők a családunk részei ha betegek annyit tehetünk amit te is teszel – mindent megtesz a legjobb doki akit csak találunk mi pedig nagyon nagyon sok szeretetet adunk nekik. Helyre fog jönni a Max lába meglátod nem lesz semmi baj.

 7. Judit Andai says:

  Egy szintén Judit vagyok, sajnos nem 34 éves, Deményista, gazdi, aggódó, szerető, gondoskodó. Túl a mellrákon/10 éve/ tele reménnyel. Maxra gondolok sokat, az összes eddigi kutyám iránti, szerető, óvó érzéseivel. Velünk van jóban,és nem jóban, velünk kell,hogy legyen. Van remény, és nagy akarat, gondoskodás, szeretet ami itt tartja a falkában. Meg fog gyógyulni,mert ez alap. Kívánok Neked erőt, nem egyszerű egy gazdi élete, örömöt és sok békászást a falkának, minden jó lesz,ezt akarjuk, de nagyon. Téged ismeretlenül is ölellek,

 8. Németh Kinga says:

  Drága Judit! Lélekben Veled/Veletek vagyunk Lucòval, a 10 éves hosszúcombú vizslacsajjal. Nem kívànok boldog névnapot, ebben a helyzetben valahogy nem tudnàm leírni a “boldog” szót. Viszont azt igen, hogy Isten éltessen, de ne csak ma, minden egyes nap! Te egy igazi GAZDI vagy. Szorítok nagyon-nagyon! Sok puszi az egész falkának! Kinga Egerből.

 9. Krisztina Dergez says:

  Kedves Judit!

  Legyen az ajándékod Max gyógyulása! Szívböl kívánom neked!

  Az ütö pedig, ami a “másik Magosé”, no és sem válnék szívesen meg töle. Bizonyára megjön a megfelelö licitáló! Rajtunk nem múlik.

  <3 és drukk nektek!

 10. Zsófia Rotter says:

  Nem tudok Maxra úgy gondolni, hogy “beteg “.Kizárt.Max és Demény függő lettem.Egyszerűen szükségem van naponta az újabb képekre.Mindig lesem, hogy mikor kapom belőlük az újabb adagot.Kell, akarom, nincs mese! Mintha nem lenne elég a saját 10 éves kutyám és az öreg korára a nyakára hozott 2 macskám.Max!!!Ne packázz velem, kellesz mint egy falat kenyér!!! Csók a kajla fejedre!!!

 11. Valéria Horváth says:

  Nagyon boldog névnapot Kedves Judit! Maxot szeretet veszi körül, ami a gyógyulását segíti! 🙂

 12. Ircsi says:

  Nincsenek szavak… <3 és persze alap,hogy nem lehet semmi galiba Maxal.

 13. szilvi says:

  Az tény, hogy akik kutya vagy cica, vagy egyéb állatokat engednek, az életterükbe- nem kevesebbek lesznek, hanem természeti lényekké válnak. Feladatokkal, kötelességekkel, örömökkel és gondokkal. Az biztos, hogy éjjel figyelve lépkedsz, hogy ne lépjél rá az előszobában hűsölő alvó kutyusra. Figyeled a légzését-, ha már nem annyira fiatal. Szaladsz az orvoshoz, ha megsérül, tanítgatod, fegyelmezed, néha lekiabálod a fejét. Ő meg csak néz Rád és odadugja, a nagy fejét a-már azt sem tudod miért kiabáltál. Nekik is vannak barátaik Boni (11 éves egykori menhelyi gyönyörűség) a nálánál sokkal kisebb Zeuszt vonza. A kicsi kutya puszival bucsuzik tőle. Ő meg a Nálánál nagyobb Koppány vagy Betyár előtt táncol (pedig hány éve már megműtötték) Nekik is vannak barátaik –mint nekünk. Milyen jó is az, ha a feladatainkat úgy végezzük, hogy vannak, akik visszaigazolják- őszintén helyeslően. Talán ez az, amit a gyerekek (még a csintalanok is) megéreznek és tetszik nekik, még akkor is , ha nincs a tananyagban-sőt- Még az is jó, ha a betegségben velünk aggodnak és a felgyógyulásért közösen aggódunk és az is jó, ha ma Judit napon nem csak Deményről, Boniról, Maxról, Zeuszról ..beszélünk, hanem a gazdikról is – és egy pohár jó borral kívánunk minden jót Judit Gazdinak

 14. Évi Kócos Hajzer says:

  Drága Judit! Nagyon boldog névnapot Neked! És kérlek ne add fel, Max meg fog gyógyulni, hiszen valamennyien nagyon drukkolunk neki….még a kötsög is haverja is.

 15. Erzsébet Pálfi says:

  Boldog Névnapot Magos Judit!
  Max meg fog gyógyulni, egy fél ország + az ő balfék, kötsög haverja drukkol neki.


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább a NLCafé oldalra!