Demény, a kötsög

7 tipp a boldogsághoz

Fárasztó dolog a népnevelés, engem is tökre kimerít, hogy a kétlábúak nem tanulnak semmiből, amit ugatok. Folyton ugyanazokat a hibákat követik el. Most nem csak arra gondolok, hogy n i n c s i t t h o n t ö p ö r t y ű, hanem erre az egész megőrülésre. Gazdinak elkezdődött a ziskola, minden nap olyan fejjel jön haza, mint amibe vattát tömtek. Félek is, hogy Max egyszer a szájába fogja, és aztán kereshetek egy másikat. Magyarázom, hogy hozza magát jobb formába, például ne egyen annyi húst, hanem adja nekem, hiába. Csak rohan, meg zsizseg, meg ideges, meg fáradt, és rám alig jut energiája, meg ideje. Mégis akkor minek él? Ha nem nekem…?

1459727_586027241485616_1297210248_n

Nem olvasgatni kellene az önsegítő könyveket, meg guruknak hódolni, meg hüjjjeségek. Tartsatok kutyát, mi mindent tudunk az életről. Kicsit figyelnél ránk, te is boldogabb lennél.  Mivel nagylelkűségem nem ismer határokat, íme néhány tanács, hogyan legyél boldogabb, értelmesebb kétlábú, hogyan kutyásodj el:

1. Élj a pillanatban!

3

Akkor kergesd a nyulat, ha szalad. A tegnap eldobott labdát nem tudod már elkapni! Hö? Ilyen bölcsességek kellenek?

Mit nyöszörögsz a tegnapon, mit aggódsz azon, mi lesz holnap? És ha nem lesz? Inkább főzz valamit, és etesd meg a kutyádat. Akkor mindenki boldog.

2. Ne félj szeretni!

945479_4891808858585_510590184_n

Tudod te, milyen nehéz nekünk, mikor kétlábúak ütnek, rúgnak, láncravernek? Mi mégis tudunk szeretni és bízni. Összetörték a szívedet? Na, bumm. Ismerek ebet, akinek a lábát törték szilánkosra, az tényleg fáj! Ne picsogj, menj el a kutyáddal sétálni!

3. Ne haragudj folyton…

295234_3200214169775_823814_n

Mi is szoktunk morogni, de csak pár percig vagyok dühös akkor is, ha szembe jön az ősellenség pulim a parkban. Megtámadom, őrjöngök, Gazdi üvölt, PuliGazdi anyázik. És a téma le van zárva. Nem ülök otthon a kanapémon, és gyűlölködöm. Nincs rá időm. Sokkal fontosabb, hogy a kongomból kinyalogassam a májkrémet.

4. Játssz minden nap!

DSC_0347.

Futkározni, békászni, labdázni, pocsolni jó. Próbáld ki! Nem lehet mindig felnőtt módon viselkedni, néha engedd szabadon magadból a zállatot, és kergetőzz a kutyáddal. Sokkal jobban levezeti a feszkót, mint a veszekedés.

5. Fogadd el magad!

koronás

Én olyannak szeretem Gazdit, amilyen. Mondjuk, lehetne fiatalabb, soványabb, kedvesebb, gazdagabb, jobbfej…de ezt leszámítva alig van vele valami baj. Magamat viszont teljesen elfogadom, ami nem túl nehéz, mivel zseniális vagyok és megismételhetetlen. Neked vannak önértékelési gondjaid?

6. Legyél hűséges és megbízható!

582158_3285951953166_2023957869_n

 

Én tökre megbízható vagyok, nem ölök meg senkit, mindig előkerülök. Hűséges vagyok a töpörtyűhöz, a békákhoz és minden hosszúcombúhoz, aki szembe jön. Ti, kétlábúak, miért vagytok ilyen kiszámíthatatlanok?

7. Szeress feltétel nélkül!

222887_1855376429672_7423216_n

Ez lenne a legfontosabb, de nektek ez tökre nem megy. Mindig akartok valamit cserébe? Hogy ő is szeressen, meg hű legyen, meg ott legyen, meg kedves legyen vagy szép, és értékeljen, viszonozzon, blöh. Nekem elég a töpi, meg a simi, és akkor szeretem Gazdit, de nem követelem, hogy mindig úgy viselkedjen, ahogy én szeretném. Ha nem úgy viselkedik, elmegyek kakázni. Hátha tanul belőle.

Tudom, hogy nehéz olyan bölcsnek lenni, mint én vagyok, de azért igazán próbálkozhatnátok vele!

Címkék:

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Rosta says:

    ÓÓÓÓÓÓÓÓ GAZDI és DEMÉNY, annyira JÓK vagytok!

  2. bea.mullerne@freemail.hu says:

    Igazad van Demény! Igaz ugyan, hogy aktív koromban is igyekeztem így élni – még kutya nélkül is.Aztán jött Koksz haverod az életembe, és sok mindenre megtanított. De amióta nyugdíjba mentem, hát kitört a boldogság! Azért azt meg kell mondanom, hogy aki aktív dolgozó, az néhány pontodat nehezen tudja megvalósítani, igaz viszont, hogy könnyebben rohangál Veletek, mint egy “nyugger”. Szóval minden kornak megvan a maga előnye-hátránya, ügyesen kell manőverezni, és akkor mindenkinek jó lesz, gazdinak kutyának (esetleg macskának) egyaránt.


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább a NLCafé oldalra!