Demény, a kötsög

Hétköznapi mese

“Mindig grafomániás voltam, ha valaki megkérdezte volna, miben szeretnék jó lenni, azt felelem: az írásban. Most megjelenik egy könyv, amin rajta lesz a nevem. Kisbetűvel ugyan, hiszen az alkotás érdemei a kutyámat dicsérik, de van hozzá némi közöm. Hogy jó lesz-e? Nem tudom. Körülöttem mindenki teljesen fel van pörögve, és izgatott és boldog. Én csak félek kicsit.

picture__MG_4800a (1)

 

Mikor romantikus kamasz voltam, elképzeltem, hogy dedikálom majd a verseskötetem a Nagy Szerelemnek, aki nem lehetett az enyém. Volt néhány ilyen. Leginkább csak ilyenek voltak.

(Nem hiába mondják, hogy vigyázz, mit kívánsz.)

Versek helyett most a kutyám ugat a világra, hogy mit csinálunk rosszul, mi kétlábúak, mit csinálok rosszul én. És talán nem csinálok rosszul semmit, mert minden tévedésem, minden hibám oda vezetett, ahol lennem kell. Ide. Van két kutyám, és két nap múlva megjelenik egy könyv, amin rajta lesz a nevem. Kisbetűvel. Nem olyan könyv, amiről kamaszkoromban álmodoztam, és nyilván nem jön el az sem, akinek dedikálnék.

picture__MG_9901a (1)

Azt mondjátok, megváltozik az életem, és kacsalábon forgó palotában fogok élni ezután. Csak mosolygok, mert ez nem erről szól, és nem is fontos igazán.

Ha megkérdezitek, mit jelent nekem ez a könyv, azt felelem: halhatatlanságot. Hogy azoknak, akiket a legjobban szeretek a világon, és akikkel olyan rövid időt enged az élet, Deménynek, Maxnak, Ivánnak, Sanyinak, Iszapnak, Bodzának, Lázárnak…négylábú szerelmeimnek nem kőbe, de papírra véstük a nevét.

És mikor ők nem lesznek már, akkor is ott maradnak velünk a történetek, amiket együtt éltünk át.

picture__MG_4802a (1)

Mikor kamasz voltam, a Nagy Szerelmekről írtam verseket. Két nap múlva megjelenik egy könyv, nem lesz hősromantikus, nagyszabású vallomás. Csak egy hétköznapi mese, amit érteni fog, aki szeretett valaha kutyát. És kisbetűvel rajta lesz a nevem.”

 

– Judit –

(Fotók: Chikán Erika)

 

Címkék: , ,

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
 1. Kiss Elizabeth says:

  már el is olvastuk a KÖNYVET,és nagyon tetszik….szóval Judit…csodálatos EMBER lehetsz, GRATULÁLUNK !!! üdv

 2. Györgyi Gergely says:

  Minden tiszteletem, szeretetem – és gratulációm!
  És a verseket is őrzöm…
  És beállnék a dedikálásra várók sorába – csak úgy… de szívből… 🙂

 3. Zsüdit says:

  Kedves Judit!
  Elsírtam magam….nem először, amióta az írásaidat olvasom….gyönyörű lett ez is, mint az összes többi. A könyv megjelenéséhez szívből gratulálok, megérdemelten vezeted már most az előrendelési listákat, biztos vagyok benne, hogy hatalmas siker lesz. Mi több példányt rendeltünk, alig várom, hogy kézbe vehessem őket és hogy láthassalak benneteket személyesen a találkozón.
  Sok sikert kívánok!

 4. bea.mullerne@freemail.hu says:

  Neméri, neméri! Már megint a kávémba potyog a könnyem! Judit ne kételkedj! Jó helyen vagy, szerető és szeretett falka (virtuális és valódi) vesz körül. A könyv csak jó lehet, a témát érző és értő embereknek írtad. Ha csak néhány kutyátlan embert vonzunk segítségeddel magunk közé, már megérte, több lesz a menhelyekről örökbefogadott, okosabban és jobban szeretett kisállat-társállat. Örömmel tölti el a “falkát”, hogy vagy nekünk EMBERSÉGET sugároz minden szavad-tetted. Köszönjük!

 5. Krisztina Dergez says:

  Nemecsek is csupa kisbetüvel volt, mégis a “legnagyobb hös” nem igaz?

  Nagyszerü könyv lesz, mert aból a csodából született, amit mi, négylábúak szerelmesi mind ismerünk.

  Gratulálok!

 6. Ircsi says:

  Na sírok…. de tenyleg. Varom mar en is a könyvet. Es tudod mit? Nem olyan kicsi az a betű!!!

 7. Gyeraj-Holovár Olga says:

  Én meg itt bőgök. Pedig pár sor az egész. Nem kell ide “hősromantika”. Elég, ha kutyás (meg cicás) az ember. Mégcsak nem is “vizslás”. Várom a könyvet, nagyon sok sikert kívánok Neked, és a négylábúaknak sok töpit! 🙂 🙂

 8. Mórocza Zsófia says:

  Csodálatos vagy! Óriási LÉLEK csupa nagybetűvel!

 9. Andy Kutyus says:

  Nagyon várom, hogy kézbe vehessem a könyvet :). Ritka az olyan jó lelkű ember, mint Te. Minden tiszteletem a Tiéd.

 10. Horváth Dóra says:

  Judit, fantasztikus ember vagy, nekem valahogy mindig egy ilyen érzésem támad, mikor az írásaidat olvasom, olyan belülről jövő jóérzés!
  Nagyon várom ezt a könyvet, amit szerintem mindenki a magáénak érezhet, mert bár nem szó szerint, de mi vagyunk benne, mi kutyások, mi vizslások 🙂


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább a NLCafé oldalra!