Demény, a kötsög

Feltétlen

Szöszmösz van, és túlvagyok a halászlés kenyéren, amivel Nagyi szúrta ki a szemem, nehogy a szálka szúrjon meg. A paplan alatt fekszem, és diktálom Gazdinak a 10 dolog, amit minden kutyásnak tudna kell karácsonykor pontjait. Mert ünnep ide, meg ünnep oda, sosem szűnök meg osztani a zészt. Ez egy vezér dolga, nem?

_MG_9982_web

1. Az ehető karácsonyfadísz életveszélyes. Nagyon menő dolog mézeskalács libákat tenni a fára, de miközben lezabálom róla, leborul az egész, és összetörnek a díszek, amik elvágják a mancsomat, és minden csupa vér. Nem kell a fára kaja. A tálamba kell.

_MG_0337_web

2. Értem én, hogy a hal alap, meg szimbolikus, de vagy filézd ki, mielőtt odaadod, vagy süssél malacot, mert abban több a zsír, és kevésbé halok bele, ha félrenyelek. A csülökcsont ritkán szúrja át a gigámat. Szálkán rágódjanak a macskák, ráérnek.

_MG_9986_web

3. Az ünnepi bevásárlás nem séta. Te lehet, hogy kigyalogoltad a tüdődet, de nincs az a szenteste, ami mentesítene téged gazdis kötelességeid alól, szóval, pockászati teendőinket akkor is el kell látni, ha épp kezdődik az Igazából szerelem.

4. A mák a fogaim közé ragad. Töpörtyűs bejglit csinálni menő. Fura, de mivel más úgysem enné meg, több jut nekem.

_MG_0366_web

5. Ne törd a fejed bonyolult ajándékokon, legyen velőscsont, és nem ugatom le a hajad. Legalább tíz percig.

6. Azt elviselem, ha főzés közben énekled a dzsingölbellszt, de ha a szomszédok is meghallják, letagadom, hogy az enyém vagy.

_MG_0186_web

7. A töltött káposzta finomabb lenne káposzta nélkül. És kevésbé büdös.

_MG_0368_web

8. Az éjféli misének több értelme lenne, ha hétkor kezdődne, és persze, ha engem is beengednének a templomba. Mégiscsak a zatyaúrtöpi teremtéményei vagyunk, mi kutyák is, nem?

9. A karácsony a leghosszabb ünnepünk, mert bár csak három napig tart, de legalább egy hónapig készülünk rá, és egy hónapig pihenjük ki.

_MG_0348_web-2

10. Mindegy, mit eszel, mit csomagolsz be, mit lopsz le a konyhapultról, mindegy hány facebook üzenetet kapsz, és mennyien lájkolják a fenyőfádat, amíg azokkal vagy, akiket szeretsz, vagy legalább gondolsz azokra, akikkel lenni szeretnél, amíg egyáltalán van, akit szeretsz, van mit ünnepelned. És ilyenkor az égősor is fényesebben ragyog.

_MG_0257_web

Szöszmösz van, és szorosan Gazdihoz bújva diktálom nektek az okosságokat, mert számomra az a legnagyobb ünnep, ha csöppen némi ész a fejetekbe abból a zsenialitásból, ami én vagyok. Ez az én ajándékom nektek. A bölcsesség. Meg a szeretet. Mert ennél többet nem is tanulhattok tőlünk, kutyáktól, mint a feltétlen szeretetet. Persze, ha van egy kis töpi, még feltétlenebb…

_MG_0206_web

 

Címkék: ,

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. Balázs Nyikon says:

    Mi is nagyon szeretünk titeket! Nem csak szöszmösz idején, de egéz évben! 🙂

  2. Rosta says:

    Az idő, amit veletek töltődik a neten, feltétlenül jó, köszönöm!


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább a NLCafé oldalra!