Demény, a kötsög

Segíts Vajdán!

Talán furcsán hangzik majd, de van “szerelem”, van “bizsergés” ember és kutya közt is. Hiába sétálsz naponta valakivel, talán cukinak is tartod, de egyszerűen “nincs meg”, nem érzed a kutyát, nem fog meg. Aki ismer, tudja, így vagyok én a csoki vizslákkal is. Szépek, cukik, de nem érintenek meg. Így voltam, Krvarossz CsokiKendével is, aki kevésbé rossz, mint a neve mondja, édes, bújós, gyönyörű, de valahogy nem volt meg nekem. És nem a hoppanálásra gondolok, hanem hogy lelkileg nincs meg. Grafit első látásra szerelem volt, egyszerűen elolvadok tőle, amilyen arisztokratikusan semmibe vesz, amilyen cicásan kéreti magát, ha csókot akarok, és amilyen édes-kajlán fut, ahogy senki más. Kende most lett meg a szívemben, pár napja. Fogtam a póráza végét, sétáltunk, és valahogy ő és én akkor egymásra találtunk, ahogy együtt mozdultunk, ahogy figyelni kezdett rám, ahogy léptünk. Az első csokivizsla, aki helyet kapott a szívemben. Nagy helyet. Ez a blog mégsem róla szól, hanem egy haverjáról, akivel sokáig osztozott a közös életen, akivel sokat játszott, futott együtt, akivel nagyon hasonló édes arca van, és aki végül sajnos, egészen más sorsot él, mint ő. A neve Vajda. Most lesz egy éves. Igazi  német vizsla kamasz, kajla, keményfejű, bújós, életvidám, és segítségre szorul. Nagy-nagy segítségre.

e27d603914274fb3219419d74d89de5920819cf19fab721abc39410b6b0b9eef

Vajda sajnos, egy rossz ugrás után úgy esett, hogy megsérült a gerince, és most nem – vagy alig- mozgatja a hátsó lábait. Gazdái mindent megtettek, amit ilyenkor lehet, megműtették, úszni jártak vele, masszíroztatni, és egy ideig látványos volt a javulás. Mégsem elég gyors. Vajda sokkal lassabban kezdett javulni, mint az várható volt, és közben teltek a napok, hetek, és elfogyott a remény, az erő, a pénz. Vajda állapota pedig újra romlani kezdett.

unnamed (5)

Mit kezdenél, ha a kutyádnak többre lenne szüksége, mint amit te meg tudsz neki adni? Vajda gazdái segítséget kértek. És én segíteni szeretnék. Kende miatt. Megígértem a Futrinka Egyesületnek, hogy ha gondozásba veszik Vajdát, a deményisták mindent megtesznek majd, hogy támogassák a felépülését, hogy esélye legyen egy teljes vagy legalábbis fájdalommentes vizslaéletnek.

A nevetekben ígértem meg, mert tudom, ti is azt gondoljátok, hogy amíg van egy halvány remény arra, hogy Vajda és Kende újra együtt futhatnak a mezőn, akkor segíteni kell, és segíteni fogunk.

unnamed (4)

Vajdának először is ideiglenes befogadóra lenne szüksége, mégpedig nem is akármilyenre. Vajda feje egy makacs, játékos német vizsla kamasz. A teste azonban nem működik. Húzza maga után a hátsó lábait, le van dörzsölve a farka, elsorvadtak az izmai. Nem fog tudni lépcsőzni, nem játszik más kutyákkal, nem lesz szobatiszta. Még, egy darabig, amíg fel nem épül. Mert fel kell épülnie, mert olyan akarat van benne, ami csak a német vizslákban van, mert olyan életörömmel játszik, mintha nem is lenne semmi baja.

6d61ac19cf3928c9f8b0ba56727fcae77b96af56c631be4d510061c3c04e7d69

Vajdának befogadó kell, hogy megkaphassa azt az orvosi ellátást, amit a gazdái már nem tudnak megadni neki, hogy úszni járjon, masszírozásra, és esélye legyen egy új életre.

magyarvizslasos@gmail.com

Vajdának ti kelletek, deményisták! Annyira hiszek abban az erőben, amit képviseltek, amit csak mi együtt tudunk összehozni, hogy nem is gondolok arra, hogy nincs remény. Vajdának fel kell épülnie, és ehhez össze kell fognunk. Segítsetek, hogy ez a poszt eljusson minél több emberhez, hogy legyen valaki, aki befogadja őt, és segítsétek CsokiVajda felépülését egy csoki árával.

Futrinka Egyesület

10404089-49575251-57561000

SWIFT kód: OKHBHUHB
IBAN: HU94 1040 4089 4957 5251 5756 1000

Megjegyzés: Vajda

CsokiKende egy mázlista, hogy egészséges és boldog kutyaéletet él. Adjátok meg az esélyt Vajdának is, hogy ott legyen velünk a következő deményista pikniken, a saját lábán, boldogan!

unnamed (3)

Köszönöm.

– Judit –

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
 1. Bujna Orsolya says:

  Egy kis segítséget én is utaltam. Berci és Picúr

 2. Szabó Zsú says:

  Szia, egy próbát megér, érdeklődjétek meg Tőle, hogy tud-e segíteni. Zsömi és Mila is utalt, jobbulást Vajdának szorítunk érte.

  http://www.allatorvosakupunktura.com/bemutatkozas.html

 3. Veronika Wágner says:

  Amennyi telik tőlem – én is utalom…..meg is osztom és NAGYON drukkolok szegény Vajdának!
  Szeretnénk róla majd hallani és reménykedünk hogy egy igazán türelmes és jó gazdát talál!!!

 4. Regina Zágoni says:

  Megosztottam, de sajnos többet nem nagyon tudok tenni 🙁

 5. Bánóczki Róbert says:

  Ment,
  remélem meggyógyul hamar.

 6. Barbara Nagy says:

  Szia! Nem reklámozni akarok, és látom, hogy linket sem tartalmazhat a komment, de Patadoki (így megtalálható a neten, egyébként Dr. Németh Vendelnek hívják) lehet, hogy tudná a gyógymódot. Igaz, a mi Golden Retrieverünknek más természetű betegsége volt (rágóizom sorvadás, ami egy autoimmun betegség), és míg más orvosok egyedüli “gyógymódként” a szteroidozást tartották elképzelhetőnek (ami egyébként maximum a tünetek enyhítésére lett volna jó), addig ő valóban meggyógyította a mi Balunkat! Azóta követem a munkásságát, és azt látom, hogy súlyos csípődiszpláziás kutyákat gyógyít meg egy meglehetősen bizarrul hangzó aranygolyó beültetéssel, amitől olyan kutyák is újra erőre kapnak, akik korábban már szinte teljesen mozgásképtelenek voltak. Tudom, hogy Vajdánál baleset okozta a sérülést, de szerintem érdemes lenne Patadoki véleményét kikérni.
  Remélem felgyógyul ez a szépség!!! Nagyon szorítok Neki!
  Barbi

 7. Tamás Komlósi says:

  A tőlem telhető segítség átutalva.
  A későbbiek folyamán remélem, hogy jó híreket olvashatunk róla. Lehet valahol követni a sorsát?

 8. Krisztina Dergez says:

  Az összetartás hatalmas erö. èn biztos vagyok benne, hogy hatalmas dolgok történnek majd.
  Annyi munkád van ebben az összetartásban, kívánjuk mindannyian, hogy Vajda rehabilitációja sikeres legyen!
  A Deményisták itt vannak -ebben én is hiszek.
  Chilli és Kristi az “ezertó”-ból.


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább a NLCafé oldalra!