Demény, a kötsög

Normális vagy?

“Nem vagyok normális – ez az első gondolatom, miután megírom a levelet a Futrinka Egyesületnek, hogy teljesen elment az eszem. Ti mind azt mondjátok, mennyire jószívű, meg ilyenek, de nekem csak az kattog a fejemben, mint egy beakadt magnókazetta, hogy nem vagyok normális. Hogy az anyám meg fog ölni.

tacs

Mikor az első fotóját megláttam, akkor tudtam, hogy írni fogok. Nem írtam.

Még egy kép, még a feje sem látszott rajta. Vártam. Valaki csak jelentkezik. Valaki, valaki más. Vártam. Aztán megírtam, hogy ha nincs senki, ha tényleg senki, mert nálam kislakás, meg két idióta eb, egy vérengző macska, és amúgyis anyukám megöl, de ha senki, akkor még én is jobb lehetek, mint a kórház. Egy óra múlva a karomban tartom.

11666242_10153394727237410_3128745187738157239_n

Ilyenek cikáznak a fejedben, hogy a srácok utálni fogják, Max megveri, Demény leüvölti az arcát, hogy Iván letépi a fejét, vagy ő akar majd macskát enni, hogy cipelned kell a lépcsőn, és mi van, ha mindent oldalbapisál, ha egész nap üvölt, ha nem alszol majd egy percet sem, ha morog, vagy harap, ha fájdalmai lesznek, hogy úristen, úristen, te nem vagy normális.

Ülök az orvos előtt. A gazdája nem kezeltette a sebét, hanem inkább leadta egy gyepmesteri telepen, ahonnan a helyi állatvédők, az Új Nap Egyesület vitte ki.  Általuk került a Futrinkához, a Tacskó Fajtamentéshez. Kezeletlen lábsebbel. Menthetlen volt, le kellett vágni. Most barátkozik a helyzettel, még ne terheljük nagyon, de varratok már nincsenek, tölcsér, gyógyszer nem kell. Cuki gyerek, nem lesz vele baj. A lábamra teszi a lábát, simogassam. Simogatom.

11709257_866836556738015_6874093423564684396_n

Nem hoztam neki boxot, nincs otthon szobakennelem, még egy plusz tálkám sem, de sebaj. Megoldjuk. Az autóban úgy utazik, mint aki mindig is ezt csinálta. Hang nélkül.

unnamed (4)

Pórázon teper, mint Speedy Gonzales. Hallgat az eredeti nevére. Hívom. Jön. Mit jön, rohan.

Olyan ideges vagyok, hogy rossz lépcsőházba cipelem fel. Nézem az ajtót. Az enyém nem ilyen. Lemegyünk, átmegyünk. Nyüszköl. Nem szeret ölbe. Nagyfiú, menne. Futna.

unnamed (3)

Jó lenne a srácokat lehozni, hogy a parkban ismerkedjenek meg, de nem tudom őt sehol hagyni, fel kell vinnem, mindegy, nem lesz baj.

Demény megtorpan, amikor meglátja, miaszösz? Max megbökdösi a labdájával. Nem mer bejönni a lakásba. Hívom. A nevén. Jön.

unnamed (5)

Beszalad a hálóba. Ott akar maradni.

Sárcok duzzognak, Demény ölbe mászik, Max a konyhaasztal alatt tüntet. Iván odamegy, megszagolja, rányávog. Miheztartás.

unnamed

Félős gyerek, nem akar kijönni, hagyom, oldódjon, ahogy neki megfelel. Visszamegyek. Az ágyban fetreng. Három láb nem akadály, hogy felugorjon. Három lábon is boldog.

unnamed (1)

Demény rámorog, leszidom, megijed. Nem Demény. Kicsit félénk, néha megrezzen, mintha bántották volna. Én nem bántom, többé senki sem bántja.

Nem vagyok normális. Nem maradhat, csak pár napig, míg bele nem szeret valaki, aki felelősen tudja vállalni, akinél van még hely az ágyban, akinek az anyukája nem adott ultimátumot.

unnamed (2)

Nem azért veszek lottót, hogy körbeutazzam a világot, hanem hogy olyan helyen éljek, ahol az ilyen kutyáknak/macskáknak/kerti törpéknek/zsiráfoknak van helyem esélyt adni. Neked van helyed? Te mennyire vagy normális?”

 

– Judit –

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
 1. Mariann Tóth says:

  Én se vagyok normális, sőt a családom se tart annak, de támogatják normáltalánságomat. 2 mentett mopsz és általában egy idis is van. 😀

 2. Zsuzsanna Albert says:

  Van itt még pár nem mormális, szerencsére. De mi a normális? Vagy ezt inkább ne feszegessük most és itt?

 3. Gabriella Surányi says:

  Judiiiiit!!!! Szuper vagy!!!!
  Én sem vagyok normális, egyáltalán, semennyire sem! Meg is kapom ezt rendszeresen a családomtól! 2 saját kutyám mellett állandóan van nálam egy ideiglenes a Futrinkától. Most is. És itt volt már 2 hónapja is, amikor megláttam a Futrinkánál egy nagyon cuki vizslafiút, aztán rögtön másnap egy 7 éves, csont sovány szukát. Akkor már éreztem, hogy hiába van nálam már egy ideiglenes, hamarosan még egy lesz, csak még őrlődtem a kettő között. Az egyik szerelem volt, a másiknak pedig szüksége volt ideiglenesre. Aztán persze az ész győzött a szív fölött. Bár azért a szívem is benne volt, amikor azt mondtam, hogy jöjjön. Mert a cuki fiúcska jól beilleszkedett, jól érezte magát Tárnokon, Nefelejcs viszont félős, nagyon sovány. Szüksége van rá, hogy családban legyen, hogy naponta többször kapjon enni, hogy szeretgessék. Ezért szinte természetes volt, hogy jön. Igen, negyediknek, második ideiglenesnek, és természetesen panelba! 🙂 Így most két sajátom mellett két ideiglenesem is van. És bizony Nefinél előfordul, hogy bepisil, hogy hány a kocsiban, ott kell állni mellette és biztatgatni, különben nem eszik, ennek ellenére nem bántam meg, hogy elhoztam. És mindezek ellenére sokszor nagyon, nagyon nehéz visszafogni magam, hogy ha olyan kutya érkezik a Futrinkához, akinek valamiért nagy szüksége lenne ideiglenesre.
  Én ugyan nem lottózok, de a férjem igen. Ha nyernénk, biztosan olyan helyre költöznénk, ahol nem lenne gond, hogy ha több ideiglenes kutyát tudnánk fogadni. A nyereményből pedig biztos, hogy egy jelentős részt a Futrinka Egyesület kapna! 🙂

 4. Zita Hrutka says:

  Én is ezért lottózom….

 5. Éva Liszner says:

  Két db befogadott kutya, egy db befogadott macska. Időnként sérült vagy kései születésű sünök, de rigófiókát is tápláltunk sikerrel. Szerintem ez normális.És három db kamasz,14-19 évesek. Ezutóbbiak nem befogadottak, saját gyártmányok.

 6. Mókus Bernadette Betti says:

  Én se vagyok :-). Szintén 2 mentett cane corso+ egy mentett utcai vegyes cuki szőrös mackó. A második corsot hónapokig nem mertem megmondani az anyukámnak. Véletlenül tudta meg a Noé facebookjáról :-). Ilyen ez a popszakma. És igen, a lottópénzt pontosan ilyesmire kell költeni, jól látod.

 7. Katalin Hunyadi says:

  Én biztosan nem vagyok az!!! 2 mentett cane corso + 3 papagáj …. 🙂


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább a NLCafé oldalra!