Demény, a kötsög

Hogyan lettem rosszkutya?

“Gazdi szerint elrosszultam. Mióta már nem fáj a hátam, mert specdokibácsik megigazítottak ott valamit, és ti meg nagyon szorítottatok, meg segítettetek, meg szerettetek, mondjuk, mukikat nem nagyon kaptam ám, azóta sokkal jobb a kedvem. És tudom, hogy nekem már mindent szabad. Nem úgy vagyok én rossz, ahogy a Hüjjjefejű, nem zajongok, nem rombolok, nem vagyok teljesen idióta. Egyszerűen csak meglegyintett az öregség szele, és rájöttem, hogy nem érdemes az időt pocsékolni, ha valamit akarsz, azt szerezd meg. Én követelek.

64460_1493308418198_6401763_n

A követelésnek nincsenek bonyolult szabályai, esetleg annyi nehezítheti az elsajátításukat, hogy mire irányul a vágy. Mert, ha kajára, akkor kell egy kis nedvességet is bevetni a cél érdekében. A nyáladzást hosszú évek folyamán sajátítottam el. Gazdinak két alapelve volt, mikor a kutyusa lettem: 1. nem mehetek az ágyba, egy nevetséges kis lavórban aludtam. Ma abból iszom. És az ágyban alszom (bukta), 2. nem kapok a kajájából. Ezt Nagyi azonnal elrontotta, mert az asztalról etetett. Ezt a jó szokását már átvette Gazdi is, és mindenki, aki meglát, mert annyira szuggesztív a tekintetem, hogy nem tud neki ellenállni, csak akinek nincs szíve, vagy kajája. Mápedig én leginkább éhes vagyok, úgyhogy Gazdi gyakorta csúszik meg a pocsolyában, amit profi kunyerálós technikámmal eresztek.

26927_1306172659921_4964449_n

Ha nem enni akarok, akkor mukit. Mert muki az kell, a muki a legfontosabb. És nincs elég muki. Néha meglátom, hogy vannak rejtett mukitartalékok a szekrény tetjén, hogy ne érjem el, ami gonoszság, mert mi másnak lenne ott, ha nem nekem a muki. És olyankor ülök és nézek. Gazdi szerint ez a legidegesítőbb, ahogy nézek. Hosszasan, kitartóan tudok felfelé bámulni, akár órákon át, egy pontra, ahol a muki van. Csak néha fordítom el a fejem, hogy lássam, Gazdi látja-e, hogy látom a mukit, hogy kell, akarom, követelem.

Ha ez sem segít, sírok. Nyüsszögésben és berregésben nincs nálam profibb, annyira jól megy a szívszakadós nyüszkölés, ha nem kapom meg, amit akarok, hogy inkább megkapom.

1538639_639089682846038_230619094479685691_n

Gazdi ideggyenge miattam, mert tökre kiállhatatlanul tudok szenvedni, márpedig ha éhes vagyok, vagy nincs muki, az szenvedés.

A Hüjjjefejű nyomul, meg tekergeti magát, és ugat. Nem tudja, hogy az igazán hatékony pszichikai hadviselés a követelés, a csendes, kitartó meghalok-ha-nem-kapom-meg tevékenység.

10296560_641122285976111_4735996285758684557_n

Mióta annyi mindenen mentem át, babézizé, meg rák, meg gerincműtét, és mióta kicsit öregszem, na, nem nagyon, csak, hogy Gazdi még jobban szeressen, azóta nem annyira érdekel már a séta vagy a labda. Tudom már, mik az igazán fontos dolgok az életben. A kaja és a muki.

Szóval, rosszkutya lettem, mert “akaratos, hisztis pöcs” vagyok, Gazdi szerint. Szerintem csak céltudatos. Fontos szemantikai különbség.”

– Max –

Címkék: , ,

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. szilvi says:

    a fejlődésedet nyomon követtük. Boni üzeni : nem tudja mi az a szematematikus. Simán tudsz számolni ? Hányszor adnak és hányszor nem mukit és töpit ?
    Bonika most kap egy milgam… (nem mondhatom ki) és használ Ott igen hátul az öregedő gerincénél. Ajánljuk minden öregedő négylábunak- két töpi között a leghatásosabb. Puszilunk Demény és Max (jó kutya vagy)


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább a NLCafé oldalra!