A kajatéma állandó a kétlábúaknál. Központi kérdés. Egész médiabirodalmak és celebek építenek arra, hogy zabálásra késztessék a kétlábúságot. És az ünnepeik sem szólnak másról, csak az egyél-egyél-egyélről! Gazdi meg Nagyi is minden nap megbeszélik mit ettek, esznek, fognak enni. Csoda, hogy Gazdi ilyen hájadék??? Ellenben én! Karcsú alakommal, formás testemmel, izmaimmal megengedhetem magamnak, hogy bármit a szervezetembe juttassak, legyen az a galamboknak kiszórt kenyér, egy borkorból kikukázott csülökcsont vagy a tűzhelyről lelopott tepsis husi. Belém nem kár.
Nálunk karácsonykor mindig van: halászlé! A halászlé alap. És én is nagyon szeretem, de állandóan elrejtik előlem a fazekat, meg még a kukába kipocsékolt halbőröket és szálkákat is csak ritkán, komoly kommandós akcióval tudom megszerezni.
De most aztán ebből elég! A négy sarkamra állok, és leírom, mit kell Nagyinak főzni, mire hazalátogatok Egerbe.
Végy egy doboz jóféle, ropogós, húsos kacsatöpörtyűt. Helyettesíthető liba- vagy mangalicatöpörtyűvel is, kinek-kinek ízlése szerint. Pislants egyet, majd miután kimérgelődted magad, és feltakarítottad a romokat, végy elő egy újabb dobozzal.
A féltve őrzött, melegen füstölt lazacot vedd elő, és terítsd ki a konyhaasztalon. Ivánt lökd le a földre, mit képzel??? Ne vágd fel a lazacot vékony szeletekre, a vékony szelet lazac olyan mint golyók nélkül kufircolni, M I N E K? Hasztalan.
Nyisd ki a doboz zsírjában sült kacsamájat, és kend be vele jóóóóó vastagon a lazacot. Töröld fel Max nyálát a földről, gusztustalan, folyton belelépek.
A töpörtyűt vágd durva darabokra, ne túl kicsire, a méret igenis lényeg! Ivánt hajítsd ki a konyhából, megint lopott! Szórd be a májdarabos oldalát a lazacnak töpörtyűvel, majd tekerd fel. A külsejét is kend be májas cuccal, szórd be töpivel. Jó vastagon!
A maradék töpörtyűt és májat testvériesen oszd el nekem. Ivánt lökd le az asztalról, belemancsolt a lazacomba! Hö??? SZŐRÖS LESZ!!!
Maxnak adj egy szem májvédő száraztápot, ne sídogáljon már ennyire, tökre idegesítő.
Amíg öntesz magadnak egy idegnyugtató konyakot, fordítsd el a tekinteted a lazacról. És búcsúzz el tőle.
Nem csak azért ez a legjobb fogás, mert tartalmazza a 3 legfontosabb tápanyagot, amit egy vizsla szervezetének be kell fogadnia: lazacot, töpörtyűt, kacsamájat, hanem azért is, mert mindig tökre ki fogom nyalni utána a tálat, és nem kell pocsékolni az energiát a mosogatásra.
Szóval, főzzetek kétlábúak, csak néha forduljatok el! Alap.
Demenyke! Foldim! Csak igy tovabb! Hajra Heves megye! 🙂
Be…arás, akarom mondani betojás….Te valóban ilyen fincsiket fogsz kapni?:)))